detector.media
11.04.2016 13:32
В Канаді покажуть українську документальну стрічку про Чорнобиль
18 квітня на кінофестивалі Ukrainian Canadian Film Festival в Оттаві (Канада) буде представлений український документальний фільм «Лазуровий пил», прем'єра якого відбудеться 26 квітня на каналі «Україна».

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Фестиваль Ukrainian Canadian Film Festival триває протягом шести місяців, кожен місяць має свою окрему тематику. Квітень присвячений 30-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Творці «Лазурового пилу» розшукали двох героїв з унікальною долею, які в момент катастрофи жили в Прип'яті (Києвська область). Фільм є своєрідним путівником по Зоні відчуження.

Завдяки унікальним кадрам, які автори проекту змогли зняти на місці трагедії, глядачам вдасться повністю зануриться в атмосферу подій і відчути ту страшну і одночасно дивовижну атмосферу, яка панує там, де сталася одна з найбільших техногенних катастроф людства.

Назва фільму походить від перекладу одної з реактивних речовин «Цезій-137»: з латинської мови слово «цезій» перекладається як «небесно-блакитний». Разом з іншими небезпечними речовинами, що були викинуті в навколишнє середовище в результаті аварії на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС, цей «лазуровий пил» погубив тисячі життів.

Нагадаємо, авторами проекту «Лазуровий пил» стали відомі документалісти Ілларіон Павлюк, Олег Рогожа і Володимир Рибась. Документальний фільм знятий продакшн-компанією Ivory Films на замовлення телеканалу «Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY