detector.media
08.04.2016 16:37
Рішення про передачу Україні Олега Сенцова і ще трьох в’язнів прийматимуть російські суди
Рішення про передачу Україні Олега Сенцова і ще трьох в’язнів прийматимуть російські суди
Міністерство юстиції РФ доручило підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні режисера Олега Сенцова, засудженого у Росії до 20 років тюрми за сфабрикованим звинуваченням у начебто підготовці терактів у Криму, а також трьох інших українських громадян, які також відбувають покарання у Росії за сфабрикованими справами. Рішення має прийняти суд.

Про це повідомляє російське видання «РБК» з посиланням на прес-службу відомства.

Російський Мін'юст доручив Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні чотирьох засуджених українських громадян Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва для відбування покарання на батьківщині.

Відзначається, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова і трьох інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

У прес-службі ФСВП повідомили, що лист Мін'юсту РФ поки не надходив у відомство.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України надіслало російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. Про це на засіданні уряду 10 березня повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Мін’юст України зажадав від Москви виконання конвенції про передачу засуджених, відзначаючи, що вони знаходяться у важкому стані, для деяких існує загроза життю.

Російський Мін'юст заявив, що протягом місяця відповість Україні на запит про передачу засуджених в Росії українських громадян Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка.

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Водночас українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У цій справі були також затримані російськими спецслужбами громадяни України Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній, які наразі засуджені в Росії. Геннадій  Афанасьєв на суді у справі Сенцова-Кольченка заявив, що його катували, щоб змусити свідчити проти активістів.

Фото: АиФ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY