detector.media
07.04.2016 14:10
ZIK покаже фільм «Срібна земля» з циклу «Героїчна Україна. Хроніки»
ZIK покаже фільм «Срібна земля» з циклу «Героїчна Україна. Хроніки»
У суботу, 9 квітня, в ефірі телеканалу ZIK у рамках циклу «Героїчна Україна. Хроніки» вийде документальна стрічка режисера Тараса Химича «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939».

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Телеканал покаже документальний фільм о 22.30.

Стрічка присвячена політичній історії  Закарпаття, яке століттями було ізольоване від інших земель нинішньої України.  У фільмі поєднано розповіді очевидців (було опитано загалом 20 людей - зокрема, безпосередніх учасників подій), маловідомі документи, відзняті краєвиди та художні сцени. Звуковий супровід «Срібної землі» – етнічні наспіви й авторська музика гуртів «Люди добрі», «Картон», «Пропала грамота», «Піккардійська терція» та інших.

Зйомки проводилась у тих локаціях, про які йдеться в історичних хроніках та розповідях – Ужгороді, Львові, Хусті, Береговому, Колочаві, Великому Бичкові, Ясині, на карпатських перевалах.

Незвичний формат фільму – це новий досвід для українського документального кіно, який творці нарекли «епічним документальним кіно».

«Сфільмоване кіностудією Invert Pictures ґрунтовне дослідження історії Закарпаття того періоду є продуктом, достойним не лише українського телеефіру», –  переконаний генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.  

Після показу фільму в ефірі телеканалу відбудеться експертне обговорення картини та показаних в ній історичних реалій з гостями студії програми «Історична правда з Вахтангом Кіпіані».

Також в документальному циклі «Героїчна Україна. Хроніки» глядачам ZIK будуть продемонстровані стрічка «Золотий вересень» та дилогія «Хроніки УПА».

Нагадаємо, прем'єрним фільмом кіноциклу «Героїчна Україна. Хроніки» став «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» режисера Тараса Химича.    

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY