detector.media
05.04.2016 15:09
Сюмар вважає досягненнями України прозорість медіавласності й незалежність редакційної політики «UΛ:Першого»
Сюмар вважає досягненнями України прозорість медіавласності й незалежність редакційної політики «UΛ:Першого»
Голова парламентського Комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар наголосила на важливості запровадження закону про прозорість медіавласності, відповідно до якого з 1 квітня великі телеканали почали оприлюднювати своїх кінцевих бенефіціарів.

Про це вона сказала 5 квітня на міжнародної конференції «Медіа та вибори в Україні: виклики та можливі рішення».

«Громадяни будуть тепер розуміти, кому належать телеканали, і критично ставитись до інформації цих засобів масової інформації», - зазначила голова Комітету.

Вікторія Сюмар також назвала одним з найбільших досягнень України за останні два роки те, що скандальне розслідування щодо офшорів, у якому йшлося, зокрема, про Президента України Петра Порошенка,  вийшло в Україні на державному каналі «UΛ:Перший». За її словами, у Росії жоден з великих ефірних телеканалів не оприлюднив таке розслідування проти президента РФ Володимира Путіна. Такі матеріали, як зазначила вона, подав тільки російський канал «Дождь».

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував розслідування про офшори, пов'язані з панамським реєстратором Mossack Fonseca. У матеріалах йдеться про угоди і офшорах 12 діючих і колишніх світових лідерів, 128 політиків та офіційних осіб і 29 мільярдерів зі списку найбагатших людей Forbes. Зокрема, згадуються угоди, до яких причетні Президент України Петро Порошенко, король Саудівської Аравії Салман, прем'єр-міністри Ісландії і Пакистану, родичі голови КНР Сі Цзіньпіна і президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Напередодні ведучий «Слідство.Інфо» Дмитро Гнап анонсував  публікацію у рамках розслідування ICIJ піблікації матеріалів щодо «сліпого трасту» Президента України Петра Порошенка, які, за його словами, мали показати відразу три українські канали – «Громадське ТБ», «UA:Перший» та канал «24».

Фото: Діана Поладова, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY