detector.media
05.04.2016 14:57
Томбінські заликав українські ЗМІ боротися із підкупом виборців
Томбінські заликав українські ЗМІ боротися із підкупом виборців
Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські наголосив на важливій ролі українських засобів масової інформації під час виборів.

Про це він сказав 5 квітня на міжнародної конференції «Медіа та вибори в Україні: виклики та можливі рішення».

«В Україні є одна проблема – підкуп виборців. І роль ЗМІ полягає у тому, щоб боротися з цією проблемою – пояснювати громадянам, що вибори – це дещо ширше, ніж вкинути бюлетень, це вибір майбутнього країни. І не можна побудувати майбутнє, взявши за свій голос 200 гривень або пакет харчів», - зазначив Ян Томбінські.

За його словами, ЄС готовий допомогти всім, хто працює над покращенням виборчої системи в Україні.

«Медіа в цьому процесі відіграють важливу роль, бо вони посередниками між політиками і громадянами. Більшість отримує інформацію саме зі ЗМІ, і медіа повинні подавати її так, щоб громадяни робили правильний вибір», - сказав Ян Томбінські.

Нагадаємо, Ян Томбінські заявив, що оприлюднення в ЗМІ інформації про офшори низки посадових осіб не слід пов’язувати з відносинами між Україною та Європейським Союзом. «Ці "панамські документи", ці офшорні компанії, як показали ці документи – це не українська проблема, а проблема глобальна. Здається, зараз у всіх країнах вивчають ці документи... Я б це не вантажив тільки на Україну і на якісь рішення, пов’язані з Україною», – сказав Ян Томбінські.

Фото: Діана Поладова, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY