detector.media
05.04.2016 13:07
Азербайджан заявив, що російський канал LifeNews перекручує інформацію щодо конфлікту в Нагірному Карабасі
Азербайджан заявив, що російський канал LifeNews перекручує інформацію щодо конфлікту в Нагірному Карабасі
Журналістів російського телеканалу LifeNews вислали з Азербайджану через перекручену інформацію щодо конфлікту у Нагірному Карабасі. Про це заявив глава прес-служби МЗС Азербайджану Хікмет Гаджиєв.

Про це повідомляє видання Oxu.Az.

За його словами, співробітники телеканалу LifeNews діяли на території Азербайджану без акредитації і спотворювали у своїх репортажах реальну ситуацію, готуючи необ'єктивну інформацію.

«Азербайджанська сторона проявила щодо них добрі наміри, але співробітники LifeNews продовжили свою провокаційну діяльність. З огляду на все це було визнано недоцільним їх перебування в Азербайджані», - сказав Хікмет Гаджиєв.

Він також нагадав, що LifeNews і раніше надавав перекручену інформацію про вірмено-азербайджанський нагірно-карабаський конфлікт.

Видання нагадує, що раніше телеканал LifeNews в своєму репортажі з прифронтового азербайджанського міста Тертер передав невірну інформацію. Репортер заявляла, що люди налякані і в масовому порядку залишають свої будинки.

На фото видно, що репортаж з міста Тертер вела журналістка LifeNews Євгенія Змановська.  

Нагадаємо, у листопаді 2014 року кореспондентка російського каналу LifeNews Євгенія Змановська заявила, що її 26 листопада побили у Києві біля палацу мистецтв «Україна» українські колеги-журналісти. Про це вона розповіла під час прямого включення свого каналу з Києва. Пізніше канал «24» надав ексклюзивне відео, на якому видно, що насправді відбувалось під час так званого «побиття» журналістки російського каналу LifeNews Євгенії Змановської 26 листопада біля палацу мистецтв «Україна» в Києві.  З відео можна побачити, що інформація про побиття російської журналістки українськими колегами, є неправдивою. 

Як повідомляв «Укрінформ», збройні сутички на лінії зіткнення Азербайджану і Нагірного Карабаху почалися в ніч на 2 квітня. Сторони конфлікту звинуватили одна одну в обстрілі населених пунктів і назвали бої наймасштабнішими за останні 22 роки. Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався в 1988 році через те, що Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

Фото: Oxu.Az.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY