detector.media
04.04.2016 17:01
Надія Савченко не подаватиме апеляцію і починає сухе голодування
Надія Савченко не подаватиме апеляцію і починає сухе голодування
Засуджена у Росії до 22 років тюрми за сфабрикованим звинувачення народний депутат України Надія Савченко відмовилась подавати апеляцію на вирок Донецького міського суду Ростовської області РФ.

Про це йдеться у її заяві, яку опублікував її адвокат Марк Фейгін у Twitter.

«Вийшли від Наді з СІЗО-3. Вона відмовилася подавати апеляційну скаргу. У Росії немає суду, марна трата часу...», - написав він.

Водночас він повідомив, що Надія Савченко починає з 6 квітня сухе голодування.

«На жаль, Вірі не вдалося після нас з Полозовим відрадити Надю від сухого голодування. 6 квітня вона починає!», - написав Марк Фейгін про відвідини засудженої її сестрою Вірою Савченко і адвокатом Миколою Полозовим.

Він також написав, що Надія Савченко припинила вживати дитяче харчування і п'є тільки воду.

Сьогодні, 4 квітня, заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлисеєв повідомив, що керівництво України очікує найближчим часом важливих новин у справі Надії Савченко. 

«Найближчими годинами будуть важливі новини, тому що, як і обіцяв, Президент продовжує наполегливо працювати з тим, щоб забезпечити її якнайшвидше повернення додому. Причому, вона має повернутися в здоровому глузді і, звичайно, це має бути зроблено протягом ближчих днів. Тому що 5 квітня набуває чинності вердикт незаконний», - сказав він в ефірі ТСН.

Нагадаємо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму.

Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

У червні 2014 року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Надію Савченко звинувачували у Росії за статтями Кримінального кодексу РФ про «вбивство» і «замах на вбивство» - за про нібито причетність до загибелі двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина 17 червня 2014 року під Луганськом під час мінометного обстрілу селищ Мирне і Металіст. 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту. Надія Савченко на суді у Росії не визнала себе винною і наголосила, що загиблі співробітники російських ЗМІ «винні в тому, що нехтували правилами безпеки». Вона також наголосила, що телеканал «Россия 1» використовував журналістів для підготовки брехвилих репортажів про Україну.

Фото: Twitter Святослава Цеголка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY