detector.media
01.04.2016 16:14
Прокремлівський канал «Міллет» почав супутникове мовлення з Криму
Прокремлівський канал «Міллет» почав супутникове мовлення з Криму
Новий кримський телеканал кримськотатарською мовою «Міллет», який створений за ініціативою і на гроші Росії, почав мовлення через супутник із окупованого півострова, де підконтрольна Москві влада закрила або заблокувала всі незалежні кримськотатарські ЗМІ.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як заявив 1 квітня гендиректор телеканалу Сейран Мамбетов, тепер його програми через російський супутник «Ямал 401» транслюватимуться в Росії, Україні, Центральній Азії й Туреччині.

Так званий «уряд Криму» заявляє, що метою телеканалу «Міллет» (у перекладі з кримськотатарської – народ) є протидія «антиросійській пропаганді».

Як повідомлялося раніше, Національна рада з питань телерадіомовлення України перевірить законність трансляції через супутник на територію України програм кримського телеканалу «Міллет», який створила в Криму окупаційна російська влада як альтернативу кримськотатарському каналу ATR. 

Нагадаємо, 10 серпня 2015 року Роскомнагляд зареєстрував телеканал «Міллет» і радіостанцію «Ватан седаси» (відлуння батьківщини) як засобів масової інформації. «Міллет» створили на базі департаменту кримськотатарських і національних програм провладного ТРК «Крим» («Перший кримський»), який очолює Сейран Мамбетов.

1 вересня минулого року прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет» розпочав тестове аналогове і цифрове мовлення у Криму.

У лютому 2016 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернулась до українського РНБО з проханням застосувати персональні санкції до 38 юридичних осіб Російської Федерації. У списку – російські канали, а також телеканали, зареєстровані Роскомнаглядом на території анексованого Криму і Севастополя. До списку увійшла також автономна некомерційна організація «Суспільна кримськотатарська телерадіокомпанія» («Міллет», радіо «Ватан седаси»).

Фото: «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY