detector.media
31.03.2016 17:39
Нацрада визначила переможців конкурсу на вільні радіочастоти (РЕЗУЛЬТАТИ)
Нацрада визначила переможців конкурсу на вільні радіочастоти (РЕЗУЛЬТАТИ)
31 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на вільні радіочастоти, оголошеного 12 січня. На конкурс було виставлено 39 радіочастот ФМ та УКХ-діапазонів, і Нацрада розподілила 38 із них.

Найбільше частот за підсумками конкурсу – 17 у ФМ-діапазоні – виграла Національна телекомпанія України (перший канал «Українського радіо» УР-1): в Дніпропетровську, Нікополі та Кривому Розі Дніпропетровської області, Краматорську та Маріуполі Донецької області, Бердичеві Житомирської області, Мукачеві Закарпатської області, Бердянську та Мелітополі Запорізької області, Первомайську Миколаївської області, Лубнах Полтавської області, Корці та селі Копань Рівненської області, Охтирці Сумської області, Жашкові Черкаської області, Прилуках та селі Загребелля Чернігівської області.

Загалом на цей конкурс НТКУ подала заявки на 20 частот для розбудови мережі «Українського радіо». Їй не вдалося перемогти в Косові Івано-Франківської області (там частота дісталася компанії РАІ, яка пообіцяла відмовитися від іншої частоти, яку вона зараз ділить навпіл з НТКУ, на користь НТКУ), у Борзні Чернігівської області (там виграла місцева комунальна радіоредакція) та в Корюківці Чернігівської області (там Нацрада віддала перевагу комерційній радіомережі «Хіт ФМ»).

Також 20 заявок на конкурс подало християнське радіо адвентистів сьомого дня «Голос надії» (ТОВ «Телевізійний канал «Надія»). Нацрада проголосувала за чотири з них: УКХ-частоти в Черкасах, Олевську Житомирської області, Сараті Одеської області та Вовковинцях Хмельницької області.

По сім заявок на конкурс подали християнські радіостанції «Еммануїл» (ТОВ «ТРК «Еммануїл») і «Марія» (ТОВ «ІФ медіа-груп»). За підсумками конкурсу радіо «Еммануїл» здобуло три УКХ-частоти в Дніпропетровську, Запоріжжі, Чернігові, а радіо «Марія» яке є членом світової родини однойменної католицької радіомережі, виграло дві УКХ-частоти у Львові та Хмельницькому.

Радіохолдинг «Тавр медіа» претендував на три ФМ-частоти і приріс двома з них: радіо «Мелодія» виграло в Олександрії Кіровоградської області, «Хіт ФМ» - у Корюківці Чернігівської області.

ТРК «РАІ» з Івано-Франківщини отримала дві ФМ-частоти у Верховині та Косові Івано-Франківської області – обидві, на які подала заявки.

Київське ТОВ «Редакція газети «Все про бухгалтерський облік», яке запропонувало на конкурс концепцію нової радіостанції української музики «Яскраве радіо», здобуло дві частоти в УКХ-діапазоні з трьох, на які претендувало, - у Києві та Вінниці.

«Громадське радіо», яке минулого року вибороло п’ять частот на конкурсі Нацради і ще п’ять тимчасових дозволів на мовлення в зоні АТО, цього разу подало заявки на чотири частоти. За підсумками конкурсу «Гомадське радіо» здобуло одну УКХ-частоту в Дніпропетровську та одну ФМ-частоту в Шполі Черкаської області.

Миколаївське ТОВ «Коледж преси і телебачення» представило на конкурс концепцію «Студентського радіо новин» і виграло УКХ-частоту в Миколаєві – єдину, на яку претендувало.

«Радіо Можливість» (ТОВ «ТРК «Можливість») з міста Слов’янська Донецької області виграло одну УКХ-частоту в Одесі, хоча загалом на конкурс подало вісім заявок.

Дві ФМ частоти в результаті конкурсу дісталися комунальним радіокомпаніям: у селі Копань Рівненської області – Редакції районного радіомовлення Млинівської районної ради Рівненської області; у місті Борзна Чернігівської області – Редакції Борзнянського районного радіомовлення.

Найбільше заявок на конкурс – 24 – подало новостворене ТОВ «ТРК «Теос» із концепцією релігійного радіо «Теос». Але члени Нацради не дали йому жодної частоти, оскільки вважають, що ця компанія пов’язана з однойменною російською радіостанцією.

Компанія холдингу Business Radio Group – ТОВ «Українська радіо група» - вийшла на конкурс із концепцією нового радіо «Шлягер», подавши 11 заявок. Але на засідання Нацради представники компанії не прийшли й жодної частоти їм не дісталося.

Так само 11 заявок подало, але не отримало жодної частоти «Радіо Ера ФМ». Хоча компанію представляв головний редактор Віталій Дикий, який розповів про плани «Радіо Ера» розширити свою мережу та підтвердив Нацраді, що нині в радіокомпанії відбувається перезапуск, зміна штатного розпису, а до роботи залучені в тому числі російські консультанти.

Також без частот за підсумками конкурсу залишилися західноукраїнська мережа «ФМ Галичина» (подала чотири заявки), радіо «Шансон» холдингу Business Radio Group (одна заявка), новостворене ТОВ «Фірма РК» з Кривого Рога (одна заявка), комунальна ТРК «Рудана» з Кривого Рога (одна заявка), ТРО «Маріупольске телебачення», що належить «Метінвесту» (одна заявка), львівська ТРК «Львівська хвиля» (одна заявка), Редакція Верховинського районного комунального радіомовлення «Вісті Верховини» (одна заявка), ТРК «Скіфія ФМ» з Олександрії Кіровоградської області (одна заявка), ПП «Ре-міх» зі Шполи Черкаської області (одна заявка).

Водночас жодної заявки на конкурс не надійшло на УКХ-частоту в селі Солобківці Хмельницької області, тож ця частота залишилася для наступних конкурсів.

Завантажити детальну інформацію про виставлені на конкурс частоти і результати конкурсу можна тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY