detector.media
31.03.2016 15:12
Доктор Комаровський вестиме рубрику на телеканалі «Надія»
Доктор Комаровський вестиме рубрику на телеканалі «Надія»
З 1 квітня у програмі «Ранок Надії» на телеканалі «Надія» стартують рубрики про здоров'я дітей з відомим педіатром України Євгеном Комаровським.

У Всесвітній День сміху доктор Комаровський розповість про користь почуття гумору у дітей.

Почуття гумору і здатність жартувати допомагає дітям знайомитися з новими друзями і комфортно відчувати себе в незнайомому отченні. Сміх піднімає настрій, знижує втому і допомагає розслабитися після напруженого дня у школі. Багато батьків цікавляться: чи є почуття гумору у дітей вродженим, або його можна виховати? Відповісти на це питання допоміг дитячий лікар вищої категорії та телеведучий Євген Комаровський.

«Дітей не вчать сміятися. Дитина на рівні інстинкту отримує від мами і тата відповідь на питання, що таке добре і що таке погано. Якщо батьки не розуміють, що таке гумор, в будинку немає місця жартам, дитина просто не зможе навчитися цьому у них», — пояснює  педіатр.

В сучасних сім'ях батьки рідше спілкуються з дітьми, частіше їх замінюють гаджети. Проводячи більше часу з планшетом, смартфоном, телевізором діти менше витрачають енергію, розучуються нормально рухатися, що призводить до ожиріння. Важливий й психологічний фактор. Батьки не можуть захистити дітей від негативного впливу, так як вони не можуть бути впевнені в тому, чого може навчити, наприклад, телевізор.

«Якщо ваші діти не посміхаються, це один із симптомів ряду психологічних хвороб. Щирий сміх — це ознака нормальної психіки, — стверджує доктор Комаровський, — дитина запам'ятовує те, що приносить їй радість і задоволення. У неї формується приклад поведінки, як треба жити. Якщо дитина щаслива у дитинстві, вона стає щасливою і коли дорослішає».

Діти наслідують те, що бачать. Тому для розвитку почуття гумору вкрай важливе оточення, в якому дитина росте.

Більше корисних фактів про особливості виховання у дитини почуття гумору дивіться на телеканалі «Надія» 1 квітня о 7:00.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY