detector.media
31.03.2016 09:28
ZIK покаже документально-ігровий фільм про січових стрільців (ВІДЕО)
ZIK покаже документально-ігровий фільм про січових стрільців (ВІДЕО)
У суботу, 2 квітня, в ефірі телеканалу ZIK у рамках циклу «Героїчна Україна. Хроніки» вийде документальна стрічка «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919». Також в історичному кіноциклі каналу глядачам будуть продемонстровані стрічки «Срібна земля», «Золотий вересень» та дилогія «Хроніки УПА».

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Фільм вийде в ефірі о 23.00.

Документально-ігровий фільм режисера Тараса Химича «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» є продовженням циклу пізнавальних фільмів з історії України першої половини минулого століття. Сюжетна лінія створена на основі спогадів очевидців. Автором сценарію є кандидат історичних наук Олександр Пагіря.

У стрічці знімались професійні актори театрів ім. М. Заньковецької та Л. Курбаса. До роботи над фільмом долучилися ветерани АТО, військові, а також реконструкторські клуби. З постановкою військових сцен допоміг ветеран АТО Володимир Правосудов. Найскладнішим під час роботи над фільмом автори називають пошук одягу та уніформи – потрібно було майже п’ять місяців, аби замовити однострої в чотирьох країнах. Процес створення стрічки тривав 15 місяців.

Творці фільму наголошують, що це - перший в Україні документальний фільм, знятий з використанням найсучасніших технологій у форматі 4K, що забезпечує підвищену чіткість зображення. Над фільмом працювала команда львівської студії Invert pictures, повідомляє «Історична правда».

У грудні 2015 року фільм, як і обіцяли його автори, був викладений для вільного перегляду на YouTube

«Чому саме січові стрільці? Тому що на Заході багато легенд і поезії навколо цієї теми, а на Сході – незнання і від цього часто несприйняття.  І тому що насправді я особисто нічого послідовного не знав про цей період... Для мене історія – це пережиття простих людей.  А справжне завершення  війни – це примирення, навіть якщо для цього потрібно сто років», – сказав режисер Тарас Химич.

«Цей фільм – не просто яскрава стрічка, яка доступно пояснює складні історичні процеси, а показник того, що Україна може виробляти якісне кіно світового рівня», –  вважає генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич.  

Після показу фільму на каналі ZIK відбудеться його обговорення в спецвипуску «Історичної правди з Вахтангом Кіпіані».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY