detector.media
30.03.2016 15:58
«1+1» заявляє, що ДФС повідомила про обшуки у нелегальних обмінках після виходу сюжету «Грошей»
«1+1» заявляє, що ДФС повідомила про обшуки у нелегальних обмінках після виходу сюжету «Грошей»
Телеканал «1+1» заявляє, що Державна фіскальна служба повідомила про результати обшуків нелегальних обмінних пунктів після виходу сюжету у програмі журналістських розслідувань «Гроші».

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

«Сюжет програми "Гроші" про нелегальні пункти обміну валют, що з’явився в ефірі телеканалу 1+1 у випуску в понеділок, 28 березня,  вочевидь, підштовхнув податкову міліцію та СБУ до термінової демонстрації результатів своєї роботи. Такі дії можуть сприйматися як спроба замовчати факти корупції, оприлюднені у сюжеті проекту журналістських розслідувань "Гроші"», - заявляє телеканал «1+1».

Як стверджують на каналі, відповідний прес-реліз був розісланий прес-службою Державної фіскальної служби України наступного дня після виходу сюжету «Грошей» - 29 березня.

Автори сюжету у програмі «Гроші» у якості журналістського експеримента самостійно організували пункт обміну валют.  Як стверджує телеканал, вони дізнались, як правоохоронні органи закривають очі на нелегальну діяльність і «покривають її, називаючи конкретні щомісячні суми за своє мовчання».

«Більше того, журналістам вдалося дізнатися конкретні прізвища фігурантів корупційних схем – співробітників Головного управління Національної поліції у місті Києві, які вимагають хабарі та «кришують» пункти обміну валют, і навіть зафіксувати це на відео», - заявляє канал «1+1».

Редакція програми «Грошей» висловила своє задоволення тим, що репортажі програми викликали реакцію правоохоронних органів, та пообіцяла і надалі тримати руку на пульсі зловмисників.

Сюжет програми «Гроші» можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, 29 березня в прес-службі Державної фіскальної служби повідомили, що СБУ і податкова міліція в Києві виявили мережу нелегальних пунктів обміну валют.  Правоохоронці обшукали 31 приміщення і транспортні засоби таких обмінників. При цьому вилучили понад три мільйони гривень, а також обладнання для перерахунку і перевірки банкнот.

Фото: 44.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY