detector.media
30.03.2016 14:08
Журналістку газети «Харьковские известия» звільнили за копіпейст новини з сайту «Эксперт.ру»
Журналістку газети «Харьковские известия» звільнили за копіпейст новини з сайту «Эксперт.ру»
Кореспондентку комунальної газети «Харьковские известия» Олену Друбич звільнили за передрук матеріалу з російського сайту.

Про її звільнення повідомив в своєму Facebook директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

За його словами, раніше депутат міськради Ігор Черняк звинуватив КП «Газета «Харьковские известия»» в передруці матеріалу з сепаратистського сайту «Российская весна». Так у передрукованій газетою новині «Британія взяла Україну під військове крило», зокрема, згадувалося, що «росіяни відзначають другі роковини повернення Криму у склад РФ».

Юрій Сидоренко уточнює, що кореспондентка газети «Харьковские известия» взяла цей матеріал не на сайті «Российская весна», а на сайті «Эксперт.ру».

«Неправильні були дві речі - робити рерайт новини від 18.03, через десять днів якось запізно. А по-друге - якщо вже і брати якусь новину з російських ресурсів, то переписувати її треба так, щоб «російським духом» в тексті і не пахло (цей душок, згоден, в новині, на жаль, залишився). І то - передруковувати новини «з Росії» можна тільки в тому випадку, якщо їх немає в українському сегменті мережі», - зазначив пан Сидоренко.

Він підкреслив, кореспондентка втратила роботу через ці дві помилки.

«Інцидент вважаю дурною помилкою, до того ж із звільненням співробітника ще і вичерпаним», - написав Юрій Сидоренко.

Він також зазначив, що Олену Друбич звільнено за згодою сторін, тому що законодавство не дає можливості по-іншому звільнити особу, у якої до цього не було доган.

Фото - скан новини газети «Харьковские известия» 

Фото: sq.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY