detector.media
29.03.2016 17:53
Відкрито провадження за напад на журналістів ТСН під час зйомки сюжету про незаконну вирубку лісу на Івано-Франківщині
Відкрито провадження за напад на журналістів ТСН під час зйомки сюжету про незаконну вирубку лісу на Івано-Франківщині
За фактом нападу на знімальну групу ТСН каналу «1+1» на території природного парку в Косівському районі (Івано-Франківська область) відкрито кримінальне провадження.

Про це «Детектору медіа» повідомили у прес-службі телеканалу.

За інформацією телеканалу «1+1», кримальне провадження було відкрито за статтею 171 Кримінального  кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Нагадаємо, 28 березня працівники НПП «Гуцульщина» спробували завадити журналістам ТСН каналу «1+1» зняти сюжет про незаконну вирубку лісу на території природного парку в Косівському районі (Івано-Франківська область).

Журналістка Алла Пасс і оператор Роман Дутчак готували сюжет про незаконні вирубки лісу в національному парку на території НПП «Гуцульщина». Їх супроводжував місцевий активіст Петро Пліхтяк, який показав місця масштабних незаконних рубок. 

Кілька чоловіків на чолі з інспектором Косівського ПНДВ «Гуцульщини» Василем Бедзінським зупинили журналістів і намагалися перешкодити зйомкам. Зокрема, пан Бедзінськимй спробував вибити відеокамеру з рук оператора, грубо лаявся, погрожував фізичною розправою. 

Алла Пасс змушена була зателефонувати до поліції й викликати на місце опергрупу. Як повідомили «Детектору медіа» в прес-службі каналу «1+1», після того, як журналістка зателефонувала до редакції та викликала правоохоронців, чоловіки заспокоїлись.

Журналісти написали заяву про погрози й перешкоджання професійній діяльності.

Сюжет про цей інцидент вийде в ефірі у вечірніх новинах програми о 19.30.

Фото: «Курс»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY