detector.media
29.03.2016 17:05
Депутати прийняли норму, яка уточнює заборону показу нових російських серіалів
Депутати прийняли норму, яка уточнює заборону показу нових російських серіалів
Верховна Рада поширила заборону трансляції російських фільмів з творів, вироблених після 1 січня 2014 року, на твори, вироблені та (або) вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року.

Сьогодні, 29 березня, Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №3359 від 27 жовтня 2015 року «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)». За таке рішення проголосували 237 народних депутатів.

Законопроект пропонує викласти частину другу статті 15-1 Закону «Про кінематографію» у такій редакції:

«Передбачена частиною першою цієї статті заборона розповсюдження  і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів  держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. Заборона трансляції фільмів,  вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, передбачених попереднім реченням органів та дій, поширюється на фільми, вироблені та (або) опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року».

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла закон про заборону трансляції  фільмів РФ,  вироблених після 1 січня 2014 року. Недосконалість формулювання закону дозволяла телеканалам обходити заборону за допомогою сфальшованих документів про час виробництва серіалу чи фільму.

18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів «1+1» та «Україна» на підставі скарг на трансляцію в їх ефірі заборонених фільмів і серіалів. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY