detector.media
29.03.2016 12:41
Канал «Рівне 1» запустив серію прямоефірних телемостів з райцентрів Рівненщини
Канал «Рівне 1» запустив серію прямоефірних телемостів з райцентрів Рівненщини
Телерадіокомпанія «Рівне 1» упродовж п’яти місяців облаштовуватиме виїзну студію у 10 найбільших містах області в рамках серії телемостів «Телемайдан: запит на зміни».

Про це повідомляє прес-служба ТРК.

Новий проект телеканалу «Рівне 1» покликаний відродити традиції прямих діалогів влади з виборцями. «Упродовж Революції гідності та після неї одним з основних показників готовності влади до змін був прихід перших осіб на майдан – місця, де на традиційні для подій дворічної давнини, збирався головний актив населеного пункту. І не важливо, що це – місто, районний центр, селище чи село. Саме на центральному майдані вирішувалися головні на той час питання. За два роки представники влади виходити на майдани перестали, так само як і відповідати прямо на запитання з людьми, та й просто спілкуватися з ними», - зазначають на «Рівне 1».

Серія телемостів «Телемайдан: запит на зміни» передбачає роботу у режимі наживо двох студій. Перша розташовуватиметься на центральному майдані одного з десяти міст області, куди запрошуватимуться жителі та представники місцевої влади (міський голова, голови районної ради та адміністрації). Жителі можуть поставити прямі запитання і одразу отримати на них відповідь.  У ток-шоу також запрошені незалежні експерти, вони можуть коментувати виступи чиновників, ставити уточнюючі запитання чи навіть критикувати почуте.

Як розповіла виконавчий директор ТРК «Рівне 1» Оксана Власюк, головна особливість телемостів у тому, що ті, хто вважає себе сильними світу цього, знаходяться на одному майданчику, в рівних умовах з людьми, і містяни мають можливість назвати свої питання та проблеми. Незалежні експерти ж знаходяться у стаціонарній студії телеканалу.

У рамках проекту відбулися два телемости з центральних майданів міст Здолбунова та Рівного. Виїзні телемости заплановані раз на два тижні, попереду - Березне, Дубно, Корець, Сарни, Кузнецовськ, Дубровиця, Острог та Рівне. Найближчого четверга, 31 березня, виїзна студія «Телемайдан: запит на зміни» працюватиме у місті Костополі.

«"Запит на зміни" - це новий крок у розвитку регіонального телебачення. Як технологічний, так і змістовний. Медіа стають ближчими до людей. Таким чином ми даємо змогу кожному жителю найвіддаленішого куточка Рівненщини стати частиною інформаційного суспільства, навчитися говорити відкрито про свої проблеми. З іншого ж боку ми змушуємо представників влади прямо відповідати за свої дії та вчинки. "Запит на зміни" - проект, що покликаний об’єднати глядачів у спільному прагненні зробити країну кращою», – сказав директор ТРК «Рівне 1» Віктор Данилов.

Програма «Запит на зміни» здійснюється за підтримки проекту «У-медіа», що реалізовується міжнародною організацією «Інтерньюз». Зміст матеріалів є виключно відповідальністю телеканалу «Рівне 1» та не обов'язково відображає точку зору «Інтерньюзу». 

Нагадаємо, у 2015 році чиновники та депутати Рівненської міської ради витратили з бюджету 240 тис. грн. на висвітлення своєї діяльності у місцевих ЗМІ. У найближчі п’ять років обласна та міська влада планує витрати на власний піар 2 млн.грн.

Фото: Віталій Яхно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY