detector.media
29.03.2016 11:53
«Інтер» запускає судове шоу «Судіть самі» за данським форматом
«Інтер» запускає судове шоу «Судіть самі» за данським форматом
5 квітня на телеканалі «Інтер» відбудеться прем'єра судового реаліті-шоу «Судіть самі».

Новий проект буде виходити з вівторка по п'ятницю о 16.40.

Проект «Судіть самі» заснований на оригінальному данському форматі Dommer for en dag. Особливість програми полягає в тому, що реальні люди-присяжні розглядають історії реальних злочинів. Телеканал «Інтер» адаптував проект до українських реалій і законодавства. Спектр розглянутих справ широкий - від дрібних правопорушень до грабежів і вбивств.

У кожному випуску програми вісім присяжних знайомляться з матеріалами двох кримінальних справ, за якими вже винесені реальні судові рішення.

Присяжні - звичайні люди, представники різних вікових груп, професій і верств населення, які погодилися взяти участь у проекті телеканалу «Інтер». Обставини скоєння злочину розкриваються крок за кроком, що нерідко змушує присяжних міняти точку зору на те, що сталося, іноді - кардинально. Всі факти - реальні, встановлені в ході кримінального розслідування і не вимагають додаткових доказів. Завдання присяжних - винести колегіальне рішення про те, як повинен бути покараний підсудний. Після оголошення їх вердикту ведучий повідомляє про рішення реального суду, яке було прийнято в свій час. Глядачі можуть порівняти думку присяжних з судовим рішенням.

Ведучими нового проекту стануть психолог Наталія Ломоносова і юрист Сергій Бурлаков. Їх завдання - допомогти присяжним вникнути в усі деталі події, залишаючись при цьому неупередженими.

«Це цікавий і дуже своєчасний формат. Сьогодні люди дозволяють собі судити направо і наліво, навішувати ярлики - і відразу ж виносити вирок. Це стає трендом. І якщо нічого не змінити - це може стати нормою. Тому я вважаю, що у цього проекту є важлива соціальна функція: не дати нам перейти ту грань, за якою, в принципі, немає закону і правил поведінки в соціумі, а важливо лише особисте уявлення про справедливість. Таке суспільство - суспільство хаосу, агресії і непримиренного ставлення один до одного. Нехай люди побачать з боку - як вони приймають рішення, чим керуються, наскільки ці рішення збігаються з буквою закону, і чому не збігаються. У нашому проекті стирається грань між грою і життям: реальні люди і справжні злочини. Так, присяжні не переглядають вирок і не можуть його змінити. Але вони виносять свій вердикт, знаючи, що факти - реальні, що все - по-справжньому. І разом з ними з іншого боку екрану це може робити кожен глядач», - сказала керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна.

«Це - новий формат і новий рівень дискусії. Ми не ставимо перед собою завдання показати недосконалість законодавства або розповісти, що у нас все погано. Законотворчість - живий процес, закони змінюються, удосконалюються. Але не враховувати при цьому думку соціуму - не можна. Програма буде корисна для нашого суспільства в цілому. Правоохоронцям і суддям вона показує, що не можна черствіти, ставати остаточними циніками. Людям, які не пов'язані з правоохоронною діяльністю, - що не завжди те, що на перший погляд здається правильним і відбувається в емоційному пориві, законно. І що завжди є грань, яку не можна переступати», - сказав Сергій Бурлаков.

«На перший погляд, судити легко, особливо - якщо не заглиблюєшся в деталі. Але все змінюється, коли людина дізнається всі обставини події, і розуміє, що його думка вплине на долю людини. Звичайно, уявлення про справедливість у кожного свої. І наша програма якраз про це: думки можуть бути різні, але закон - один для всіх», -  сказала Наталія Ломоносова.

Ті, хто хочуть взяти участь в зйомках програми «Судіть самі» в якості присяжних, можуть зареєструватися на сторінці проекту sud.inter.ua.

Нагадаємо, телеканал «Інтер» і сайт segodnya.ua реалізували інтерактивний проект #МояЛесяУкраїнка.  В рамках проекту спільними зусиллями глядачів і читачів була зібрана інформація про понад 100 пам'яток, пов'язаних з іменем Лесі Українки.

Фото: «Інтер»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY