detector.media
28.03.2016 16:29
«Вести Україна» чекає на офіційну позицію СБУ щодо Кушанашвілі, а сам ведучий заявляє, що є «патріотом України»
«Вести Україна» чекає на офіційну позицію СБУ щодо Кушанашвілі, а сам ведучий заявляє, що є «патріотом  України»
Медіахолднг «Вести Україна» звернувся з запитом до Служби безпеки України щодо заборони в’їзду в Україну громадянину Росії Отару Кушанашвілі, який мав стати новим ведучим на «Радио Вести».

Про це повідомила прес-служба холдингу.

Глава медіахолдингу «Вести Україна» Ольга Семченко заявила, що компанія чекає від силового відомства роз'яснення щодо заборони.

«Парадокс і абсурдність ситуації полягає в тому, що в Україні Отара Кушанашвілі звинувачують в проросійських поглядах, в той час як в РФ – в проукраїнських. Саме тому в п'ятницю, 25 березня, журналіст був звільнений з радіостанції «Спорт ФМ». Йому не дали допрацювати останній тиждень за контрактом.Ми чекаємо офіційного роз'яснення позиції СБУ», - каже вона.

Сам теле- та радіоведучий в коментарі «Радіо Вести» заявив, що його інтерв'ю російському телеканалу Life News, яке могло стати причиною заборони в’їзду до України, «це чистої води монтажна склейка».

«Я переконаний, що це був монтаж. Я б знаходив цю ситуацію комічною, якби не піддавався критиці та переслідуванням за свої висловлювання про Україну в Росії. Не зважаючи на те, що мене записали у вороги України, я залишаюся її патріотом. Якщо я до вас не доїду, це не змінить мого ставлення до України. Я завжди залишуся патріотом України», - зазначив російський ведучий.

Нагадаємо, вранці 28 березня зі ЗМІ стало відомо, що Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну російському скандальному телеведучому Отару Кушанашвілі, який різко висловлювався на адресу української влади і заявляв про підтримку РФ у конфлікті з Україною.  Отар Кушанашвілі мав замінити на «Радио Вести» ведучого Матвія Ганапольського, який перейшов на «Радіо Ера ФМ». 

Видання Lb.ua нагадує, що під час свого останнього інтерв'ю каналу LifeNews Отар Кушанашвілі пояснив, що їде працювати до Києва, щоб годувати сім'ю, і не відхрещується від Росії. Водночас в 2015 році Отар Кушанашвілі заявляв, що засуджує анексію Криму.

Нагадаємо, 24 березня глава холдингу «Вести Украина» Ольга Семченко повідомила «Детектору медіа», що ведучим ранкового ефіру «Радио Вести» у будні став російський журналіст Отар Кушанашвілі.«Ми довго шукали, кого поставити в ефір. І зрештою прийняли однозначне рішення: ми взяли курс на примирення двох сторін і обрали ведучим Отара Кушанашвілі», – пояснила вона.

Під час святкування дворіччя «Радио Вести» 24 березня Отар Кушанашвілі дав інтерв’ю «Детектору медіа». 

Фото - Олексій Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY