detector.media
25.03.2016 09:22
СБУ розповсюдила ролик, на якому колишні співробітники-зрадники проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму
СБУ розповсюдила ролик, на якому колишні співробітники-зрадники проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму
Служба безпеки України підготувала відеоролик «Пам’ятаємо про зрадників», який був розміщений на офіційному каналі СБУ в YouТube напередодні професійного свята Служби безпеки 25 березня.

Посилання на відео опублікувала у своєму Facebook очільниця Прес-центру СБУ Олена Гітлянська.

«25 березня – професійне свято працівників СБУ, які самовіддано протистоять агресії РФ. Але є співробітники, які у відповідальний для нашої країни час зрадили військовій присязі і перейшли на бік ворога», - йдеться на початку відеоролика СБУ.

Після цього у ролику показані фотографії і відео колишніх співробітників СБУ із підписом «Зрада». Відеоряд супроводжується піснею російською  мовою «Предательство» російського барда Олександра Городницього, зазначає «112 Україна».

У ролику також є відеозаписи, на яких колишні співробітники СБУ працюють вже на службі ФСБ.

«На першому уривку колишній співробітник СБУ Кіндюшенко Олег Олександрович 26.01.2015 року бере участь у проведенні співробітниками ФСБ процесуальних дій (обшук) у приміщенні кримськотатарського каналу ATR», - таким написом супроводжується перше відео.

На цьому уривку відео також видно, як колишня директорка каналу ATR Ельзара Іслямова дає інтерв’ю з приводу обшуку в офісі телеканалу, який на той момент ще вів мовлення в окупованому Криму.

Трьох колишніх співробітників СБУ можна побачити на відео, знятому під час обшуку житла колишнього співробітника кримсьтатарського каналу ATR у Бахчисараї 11 лютого 2016 року.  Обшук проводять екс-співробітники СБУ Олександр Бондар, Євген Каргін і Максим Максимов.  Як повідомляв «Детектор медіа», 11 лютого у  Бахчисараї в окупованому Росією Криму відбувся обшук у колишнього співробітника каналу ATR Рустема Османова. Російська ФСБ підозрює його в причетності до міжнародної терористичної організації, діяльність якої заборонена на території РФ.

В кінці ролика СБУ з’являється напис: «Це тільки мала частина зрадників, але ми пам'ятаємо ВСІХ. Наостанок все таки хотілось привітати всіх колишніх співробітників СБ України, які знаходяться на службі ФСБ. Вітаємо вас. З 16 березня – днем зрадника!». (16 березня в окупованому Росією Криму був проведений незаконний референдум щодо приєднання півострова до РФ).

Нагадаємо, 1 квітня 2015 року припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер», через відсутність реєстрації згідно російського законодавства. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR неприпустима. 

2 листопада 2015 року в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників ATR Лілії Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах.

9 грудня 2015 року в Криму представники російської окупаційної влади знову провели обшук в будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової, а наступного дня – у колишнього редактора кримськотатарського телеканалу ATR Романа Спиридонова.

1 лютого 2016 року в будівлі автотранспортної компанії «Сім Сіті Транс» у Сімферополі (в окупованому Криму), де раніше розташовувалися кримськотатарський телеканал ATR, дитячий канал Lаle і радіо Meydan, відбувся обшук. В офіс увірвалися російські силовики в масках.

На фото - Олег Кіндюшенко і Ельзара Іслямова під час обшуку на телеканалі ATR

Фото: скрін відео СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY