detector.media
23.03.2016 15:14
«Жовтень» – у переліку найкращих артхаусних кінотеатрів Європи
«Жовтень» – у переліку найкращих артхаусних кінотеатрів Європи
«Жовтень» увійшов до переліку 48 найкращих артхаусних кінотеатрів Європи за версією сітігайда Spotted by Locals, чиї дані нерідко цитують світові ЗМІ.

Як акцентується в описі кінотеатру на цьому сайті, «репертуар «Жовтня» складає фестивальне кіно, артхаус і короткометражні фільми». Також відзначається, що будівлю одного з найстаріших кінотеатрів Києва двічі було відновлено після руйнацій — під час Другої світової війни та внаслідок підпалу в 2014-му.

У рейтингу Spotted by Locals такі культові кінотеатри, як Le Lucernaire у Парижі, берлінський The Moviemento чи The Movies в Амстердамі.

Spotted by Locals – путівник для 66 міст у форматі блогів і мобільних додатків для туристів. Діяльність веде, починаючи з 2008-го. Дані для цього ресурсу надають волонтери.

«Жовтень» (1929) – найперший зі зведених за спеціальним проектом кінотеатр Києва. Спеціалізується на світовому та українському авторському кіно, на фестивальних програмах. У 2015-му репертуар відбудованого кінотеатру доповнено документальними фільмами і окремими новинками мейнстріму.

«Жовтень» – учасник програм Міжнародної асоціації кінотеатрів «Європа Сінема». Асоціація зосереджує свою діяльність на просуванні європейської кінопродукції шляхом підтримки кінотеатрів.

Прес-служба кінотеатру

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY