detector.media
22.03.2016 12:35
Житомирська ОДА вийшла зі складу співзасновників газети «Житомирщина»
Житомирська ОДА вийшла зі складу співзасновників газети «Житомирщина»
Голова Житомирської обласної держадміністрації (ОДА) Сергій Машковський підписав розпорядження про вихід ОДА зі складу співзасновників обласної газети «Житомирщина».

Текст розпорядження опубліковано на сайті Житомирської ОДА.

Як йдеться у документі, рішення прийняте відповідно до статті 5 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 4, 12 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», статей 8, 20, 21, 22 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» та на підставі пропозиції трудового колективу редакції газети «Житомирщина» стосовно способу реформування.

«Вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації “Житомирщина” та редакції газети “Житомирщина” шляхом перетворення редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації з поверненням до обласного бюджету внеску облдержадміністрації в статутний фонд редакції газети “Житомирщина», - йдеться у розпорядженні Сергія Машковського.

Повідомлення про вихід із складу співзасновників друкованого засобу масової інформації «Житомирщина» та редакції газети «Житомирщина» буде направлено Держкомтелерадіо.

Очільник ОДА також  доручив управлінню інформаційної діяльності  підготувати проект угоди про зміну складу співзасновників та збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості газети після її перетворення у суб'єкт господарювання.

Також управління має укласти договір із редакцією газети «Житомирщина» на висвітлення у виданні діяльності місцевих органів влади.

Водночас голова Житомирської ОДА видав низку рекомендації т. в. о. головному редактору редакції газети «Житомирщина» Григорію Павлову щодо подальшої діяльності підприємства. Зокрема рекомендовано повернути до обласного бюджету 43,3% внеску облдержадміністрації від загального статутного фонду редакції газети «Житомирщина».

Серед ніших рекомендацій: проведення реорганізації після включення редакції до переліку друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі або з 1 січня 2017 року, та подання заяви про перереєстрацію друкованого ЗМІ.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Житомирська обласна рада вийшла із співзасновників обласної газети «Житомирщина» і вирішила забрати одне з приміщень редакції. Зокрема, облрада вирішила: вийти зі складу співзасновників редакції газети «Житомирщина»; повернути у спільну власність територіальних громад сіл, селищ міст області майно, яке було внесено до статутного фонду (капіталу) редакції газети «Житомирщина»; доручити голові обласної ради здійснити організаційно-правові заходи щодо виходу обласної ради зі складу співзасновників редакції газети «Житомирщина» та повернення майна, яке було внесено до статутного фонду (капіталу) редакції; закріпити майно, вилучене із статутного фонду (капіталу) редакції газети «Житомирщина», на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради на праві оперативного управління.

У коментарі MediaSapiens голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська зазначила, що редакція газети «Житомирщина» має два приміщення, і обласна рада повертає собі одне з них.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY