detector.media
21.03.2016 16:31
В український кінопрокат виходить фільм «Трамбо» про цензуру в Голлівуді (ТРЕЙЛЕР)
В український кінопрокат виходить фільм «Трамбо» про цензуру в Голлівуді (ТРЕЙЛЕР)
24 березня в українському кінопрокаті стартує стрічка «Трамбо» Джея Роуча, що висувалася на здобуття «Оскара» і «Золотого глобуса» та BAFTA у номінації «Найкращий актор». Фільм засновано на реальній історії боротьби журналіста, сценариста Далтона Трамбо з американським урядом і кіностудіями.

Роль головного героя цього байопіка Далтона Трамбо виконав Брайан Кренстон.

Стрічка є прецедентом дослідження Голлівудом історії американської кіноіндустрії середини ХХ-го століття. За сюжетом, сценариста і члена Комуністичної партії Далтона Трамбо звинувачено у прихильності до ідеології СРСР. Через свої політичні погляди кінодіяч на 11 місяців потрапив до в’язниці. Його ім’я, а також імена інших його колег увійшли до «чорних списків», що означало фактичну заборону на професію. Справи «голлівудської десятки» в 1947 році вивчала Комісія з розслідування антиамериканської діяльності.

Насправді ідеали цих «голлівудських комуністів» тяжіли до таких цінностей, як, наприклад, рівна оплата праці, однак для ЗМІ і суспільства вони стали ворогами, яких слід вислати до Росії. Щоби залишитися у професії, вони створювали кіносценарії під псевдонімами. Два сценарії Далтона Трамбо у стрічках «Римські канікули» і «Відважний», які він подавав під псевдонімами, здобули «Оскарів». Зрештою, він здобув визнання у Голлівуді під справжнім ім’ям і з цієї трибуни закликав до переосмислення минулого. Посмертно Далтона Трамбо було відзначено «Оскаром» за сценарій фільму «Римські канікули».

У фільмі є хроніка суду над сценаристом, слова Джона Кеннеді про фільм «Спартак», створений за сценарієм Далтона Трамбо. Окремі дійові особи драми у Голлівуді дожили до наших днів і діляться враженнями від перегляду стрічки. Зокрема, актор Кірк Дуглас, із яким Далтон Трамбо співпрацював у рамках проекту «Спартак» та інших стрічок, сказав у інтерв’ю USA Today: «Це дуже добрий фільм і в ньому відтвореного того Трампа, якого я шанував».

Розпочинав свою кар’єру Далтон Трамбо як журналіст - публікувався у журналі Vogue.

Доступною для середнього володіння англійською мовою із субтитрами фільм «Трамбо» демонструватиметься у столичному кінотеатрі «Жовтень». Українською стрічку можна буде переглянути в кінотеатрах Києва, Вінниці, Дніпропетровська, Запорожжя, Львова, Маріуполя, Одеси, Сум і Харкова. Дистрибуцією «Трамбо» займається «Артхаус Трафік».

Фото - кадр з фільму

Фото: arthousetraffic.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY