detector.media
18.03.2016 11:33
Депутати закрили засідання Погоджувальної Ради для журналістів
Депутати закрили засідання Погоджувальної Ради для журналістів
Верховна Рада схвалила рекомендації Європарламенту, якими, зокрема, пропонується закрити для ЗМІ засідання Погоджувальної Ради.

Про це повідомляє «ЛІГА.net».

За постанову про заходи щодо реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи і підвищення інституційної спроможності №4219 проголосували 240 народних депутатів.

Рекомендації розроблені в рамках меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України і Європарламентом під керівництвом Пета Кокса.

Нагадаємо, 1 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оприлюднив підготовлену Місією Європейського парламенту (ЄП) доповідь і дорожню карту реформування українського парламенту, серед рекомендацій яких вказано на необхідність запровадження закритого для ЗМІ режиму засідань Погоджувальної Ради.

У документі, зокрема, йдеться про необхідність зміни підходу до формування порядку денного роботи Верховної Ради України. На думку Місії ЄП, на засіданнях Погоджувальної Ради не повинні бути присутні журналісти.

«Підхід до організації роботи Погоджувальної Ради з питань формування порядку денного роботи парламенту повинен бути переглянутий. Засідання Погоджувальної Ради повинні відбуватись у закритому для ЗМІ режимі», - йдеться в Рекомендації № 11 документу.

Фото: «112 Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY