detector.media
17.03.2016 16:38
У Криму на суді у справі про заборону Меджлісу журналістам заборонили фото- і відеозйомку
У Криму на суді у справі про заборону Меджлісу журналістам заборонили фото- і відеозйомку
17 березня у Криму колегія так званого «Верховного суду Криму» прийняла рішення заборонити фото- і відеозйомку на процесі за позовом «прокуратури Криму» про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на окупованому півострові.

Про це повідомляє кримськотатарська інформагенція QHA з посиланням на ТАСС.

За рішенням «Верховного суду Криму», фотографам і телеоператорам дозволено буде бути присутніми тільки на оголошенні рішення у справі.

«З метою забезпечення порядку в залі судового засідання суд приходить до висновку про часткове задоволення клопотання про дозвіл фото- і відеозйомки судового засідання, радіо- і телетрансляції, трансляції з використанням мережі інтернет при оголошенні рішення суду у даній адміністративній справі», - цитує ТАСС суддю.

17 березня у «Верховному суді Республіки Крим» проходить чергове судове засідання за позовом прокуратури Криму про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборони його діяльності на території Російської Федерації – у тому числі в окупованому Криму.

Раніше організації, які намагаються виступати від імені кримських татар, звернулися до «прокурора» Криму Наталії Поклонської з вимогою вжити можливих заходів щодо недопущення подальшої діяльності Меджлісу і притягнути до відповідальності всіх винних осіб. Про це йдеться в позовній заяві, яку Наталія Поклонська передала 15 лютого заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялю. Його суть - заборона діяльності Меджлісу на території РФ.

10 березня суд за клопотанням адвоката і Меджлісу кримськотатарського народу в зв'язку з великою кількістю матеріалів, з якими потрібно було ознайомитися, був перенесений на 17 березня.

Раніше голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні виступила проти заборони Меджлісу кримськими окупаційною владою.

Нагадаємо, Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України виділить 5 млн. грн. на погашення заборгованості кримськотатарського телеканалу АТR перед власником супутника.

Фото: архів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY