detector.media
17.03.2016 15:08
45% громадян вважають, що курс з медіаграмотності має бути запроваджений у школах
Про це свідчить дослідження, яке проводилося Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО «Детектор медіа».

На запитання «Чи вважаєте ви, що потрібно запровадити навчання з медіаграмотності?» 45% громадян відповіли, що курс має бути запроваджений у школах, 40% - вважають, що він необхідний у вишах, 27,8% відповіли, що потрібні широкі просвітницькі кампанії з медіаграмотності для дорослих, 12,1% не вважає, що потрібне навчання з медіаграмотності.

На запитання «Чи зацікавлені Ви у додатковій інформації про те, як медіа впливають на дітей?» майже 48% відповіли ствердно, 38% - ні, 17,3% - «важко сказати».

Дослідження проводилося з 29 січня по 19 лютого 2015 року, польовий етап тривав з 5 по 16 лютого 2016 року, опитування проводилось у 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим. У Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною, у  Донецькій області дослідження проводилося і на територіях, що контролюються і на територіях, що не контролюються Україною. В результаті польового етапу було зібрано 2020 анкет.

Раніше MediaSapiens публікував результати дослідження «Впровадження медіаосвіти та медіаграмотності в загальноосвітніх школах України», яке у 2015 році проводила ГО «Європейська дослідницька асоціація» за підтримки Internews Network . 

Нагадаємо, що Концепцію впровадження медіаосвіти в Україні було ухвалено ще 2010 року.  У 2016 році завершується експериментальний етап впровадження - під час нього в частині шкіл (участь в експерименті беруть близько 120 шкіл із різних областей України) викладається предмет «медіакультура» для учнів 10-го классу.

У 2015 році ГО «Детектор медіа» представила результати соціологічного дослідженняпро довіру до українських та російських ЗМІ, обізнаність населення щодо медіавласності, а також про вплив пропаганди та користування місцевою пресою.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY