detector.media
16.03.2016 13:27
У прифронтовій зоні Луганщини ускладнений доступ до українського мовлення - Олександр Бригинець
У прифронтовій зоні Луганщини ускладнений доступ до українського мовлення - Олександр Бригинець
Радник міністра інформаційної політики з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець під час зустрічі з в.о. голови Новоайдарської військовоцивільної адміністрації (Луганська область) Олегом Юрченком з’ясував, що в прифронтовій зоні доступ до українського ТБ і радіо ускладнений, в тому числі - через глушіння українського сигналу сепаратистами.

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики України (МІП).

Водночас, за словами радника міністра, ситуація з українським мовлення покращується в інших районах Луганщини.

«В Новоайдарському районі Луганської області ситуація з українським мовленням умовно ділиться на дві частини. В прифронтовій зоні доступ до українського ТБ і радіо ускладнений,  а от на інших територіях ситуація значно покращилася - до загальнонаціональних телеканалів додалися три - обласне телебачення «ЛОТ»,  приватний обласний канал «Ірта» та місцеве обласне радіо «Пульс», яке особливо дошкуляє окупантам з так званої «ЛНР»», - передає із зони АТО Олександр Бригинець.

Він повідомляє, що окупаційна влада вже неодноразово приймала рішення про глушіння наших сигналів, але з того боку лінії розмежування сигнал нашого радіо і далі успішно приймають.

Олег Юрченко у свою чергу зазначив, що «якби не російський страх нашої правди, можливості для прийому були б у місцевих жителів значно кращі».

Ускладнює прийом також те, що частина Новоайдарського району знаходиться в низині на лівому березі Сіверського Донця, і високі схили перекривають сигнал.

Як повідомляє МІП, Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при міністерстві шукає як механізм передачі сингалу централізовано, так і розробляє систему точкового інформування. 

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики повідомило, що 10 березня завдяки встановленню передавача відновлено мовлення «Українського радіо» у прифронтовому місті Попасній (Луганська область) на частоті 102, 5 FM.

У лютому Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики (МІП) України прийняла рішення посилити потужність передавальної техніки в Луганській області з метою відновлення українського мовлення.

Фото: МІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY