detector.media
15.03.2016 19:05
Рівненська облрада вийшла зі складу співзасновників газети «Вісті Рівненщини»
Рівненська облрада вийшла зі складу співзасновників газети «Вісті Рівненщини»
14 березня Рівненська обласна рада ухвалила рішення «Про реформування друкованого засобу масової інформації газети та редакції “Вісті Рівненщини”».

Рішення про вихід Рівненської облради зі складу засновників газети «Вісті Рівненщини» підтримали 48 депутатів, повідомляє сайт облради.

Як повідомив голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк, у першому етапі реформування комунальної преси на Рівненщині беруть участь усі комунальні видання.

Головний редактор газети «Вісті Рівненщини» Василь Бурченя повідомив, що видання збереже свою назву, цільове призначення, мову видання і тематичну спрямованість. З редакцією строком не менше 15 років буде укладено договір оренди приміщення, в якому розташована редакція газети.

Крім того, Рівненська обласна рада після реформування газети укладе з редакцією «Вістей Рівненщини» договір на висвітлення діяльності відповідно до чинного законодавства України.

За даними Державного комітету телебачення і радіомовлення України, уже понад 120 редакцій комунальних друкованих ЗМІ провели збори трудових колективів і визначилися щодо участі в першому етапі реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Але станом на 15 березня, повний пакет документів для включення до переліку ЗМІ, які реформуватимуться на першому етапі, подали лише три редакції. Загалом же в Україні існує 555 комунальних видань.

Нагадаємо, що до 1 липня 2016 року Держкомтелерадіо приймає документи від редакцій для включення до переліку тих ЗМІ, що реформуватимуться на першому етапі.

При цьому до 31 березня трудові колективи мають змогу визначитися щодо участі в реформуванні та направити свої пропозиції до засновників видань. У разі, якщо до 31 березня 2016 року трудові колективи не нададуть засновникам свої пропозиції щодо способу реформування, останні матимуть право ухвалити рішення на свій розсуд, внаслідок чого реформування ЗМІ відбудеться без участі журналістів, а редакції будуть приватизовані на загальних засадах або ж закриті.

Як писав «Детектор медіа», 10 березня Волинська обласна рада прийняла рішення вийти зі співзасновників громадсько-політичної газети «Волинь-нова». 11 березня Миколаївська обласна рада підтримала реформування комунальної газети «Рідне Прибужжя» і дала згоду на її приватизацію трудовим коллективом, але сама редакція не хоче брати участі в першому етапі реформування та буде реформована на другому етапі.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року набув чинності ухвалений у грудні 2015 року закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Він передбачає роздержавлення преси протягом трьох років: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. На першому етапі, протягом першого року з дня набрання чинності законом, будуть реформовані ЗМІ та редакції, які звернулися з відповідними клопотаннями та були внесені до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо.

Фото – 4vlada.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY