detector.media
14.03.2016 13:25
Сепаратисти депортували з «ДНР» журналіста опозиційного російського видання
Сепаратисти депортували з «ДНР» журналіста опозиційного російського видання
13 березня головного редактора російської опозиційної газети «Псковская губерния» Дениса Камалягіна було депортовано з території так званої «ДНР». Причина видворення – начебто «відсутність громадянської акредитації».

Про це повідомляє російське інтернет-видання MR7.ru.

«Дениса Камалягіна депортують з території ДНР. Прийшли о 6 ранку в хостел. Вилучено носії інформації», - написав у своєму Тwitter екс-директор газети «Псковская губерния» Олександр Захаров.

Денис Камалягін приїхав на Донбас 10 березня, а вже 13-го вранці був затриманий. Співробітники так званої служби безпеки сепаратистів «МДБ» вилучили електронні носії інформації та очистили картки пам'яті.

Пізніше в «МГБ» «ДНР» назвали в якості підстави для депортації головного редактора російської газети «відсутність громадянської акредитації, без якої журналісти нібито не можуть перебувати в ДНР». Таке повідомлення з'явилося в офіційному Тwitter видання.

Як повідомив MR7.ru засновник газети, російський опозиційний політик Лев Шлосберг, журналіст Денис Камалягін зараз в безпеці, їде потягом до Москви. Всі подробиці його відрядження в Донецьк обіцяють опублікувати в газеті «Псковская губерния». «Я радий, що все завершилося без фізичних наслідків», - сказав політик.

Денис Камалягін підтвердив, представники «МГБ» «ДНР» «коректно поводилися», хоча були в курсі, хто до них потрапив і зачитували йому уривки зі статей, що виходили в «Псковской губернии».

Нагадаємо, що російський тижневик «Псковская губерния» першим опублікував відомості про можливу участь російських військовослужбовців в бойових діях на Донбасі – зокрема 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ВДВ. Газета неодноразово публікувала матеріали про це, зокрема були знайдені могили імовірно загиблих десантників на кладовищі в Вибутах та інших кладовищах під Псковом.

26 серпня 2014 року журналістів, які намагалися добути інформацію про псковських десантників, затримали. Спочатку на кладовищі нападу невідомих в спортивних костюмах зазнали журналісти «Новой газеты» Ніна Петлянова, сайту «Фонтанка.ру» Ірина Тумакова, каналу «Дождь» Володимир Роменський і «Российской планеты» Ілля Васюнін.

Ввечері 26 серпня 2014 року двоє молодих людей затримали на кладовищі в Вибутах головного редактора ІА «Телеграф» Сергія Ковальченка і фотографа Сергія Зоріна. Вони відібрали фотоапарат, в якому зберігалися знімки могил похованих 25 серпня - ймовірно колишніх російських військовослужбовців.

29 серпня 2014 року невідомі напали на депутата Псковських обласних зборів Льва Шлосберга. В результаті нападу він був госпіталізований, у нього діагностували струс головного мозку, часткову втрату пам'яті, перелом носа і множинні гематоми. Напад стався через кілька годин після того, як Лев Шлосберг в ефірі радіостанції «Эхо Москвы в Пскове» розповів про так званий «секретний похорон псковських десантників». Розслідування нападу на політика було призупинено в грудні 2014 року через «відсутність підозрюваних осіб».

Фото - MR7.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY