detector.media
14.03.2016 13:03
Нацрада перевірить радіо «Шансон» через недотримання квоти українських пісень
Нацрада перевірить радіо «Шансон» через недотримання квоти українських пісень
10 березня Національна рад а з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіо «Шансон».

Підставою для перевірки стали результати моніторингу ефіру «Шансону» в Харкові на частоті 103,5 МГц від 27 грудня 2015 року, які зафіксували недотримання радіостанцією квоти музичних творів українських авторів і виконавців. Замість передбачених законом 50% частка таких пісень в ефірі «Шансону» склала лише 27,7%.

Крім того, під час моніторингу Нацрада зафіксувала дві пісні Олександра Розенбаума, якого внесено до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. Відповідно до абзацу 10 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» мовникам заборонено транслювати аудіовізуальні твори, одним з учасників яких є фігурант цього переліку.

Проект рішення Нацради передбачав оголосити радіо «Шансон» попередження. Адже після попередньої перевірки (планової, у зв’язку із закінченням строку дії ліцензії), 23 липня 2015 року, Нацрада пожаліла рідаостанцію та взяла до відома наявність порушення, а саме – недотримання квоти українських пісень (47%), недотримання програмної концепції та відсутність дозволу на експлуатацію передавача в місті Кременчуці Полтавської області (нині цей дозвіл в компанії вже є).

Втім, члени Нацради вирішили не призначати одразу санкцію, а провести перевірку. Вони зважили на пояснення представника компанії, який переконував, що виявлені моніторингом порушення були випадковістю. За його словами, частка українських пісень в ефірі «Шансону» сягає 55%.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY