detector.media
14.03.2016 11:14
Журналіст Роман Бочкала поїде на стажування у США за програмою «Відкритий світ»
Журналіст Роман Бочкала поїде на стажування у США за програмою «Відкритий світ»
Журналіст продакшну «Національні інформаційні системи» («НІС»), який виробляє новинні програми для телеканалу «Інтер», воєнкор Роман Бочкала переміг в конкурсному відборі програми Конгресу США «Відкритий світ».

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

У квітні-травні репортер перебуватиме в Сполучених Штатах, аби набути досвід в галузі журналістики та боротьби з корупцією.

«А ще хочу зустрітися з американськими військовими кореспондентами. В них теж є чому повчитися... Треба рівнятися на кращих!», - написав Роман Бочкала.

Як зазначається на сайті Американських рад з міжнародної освіти, програма була заснована в 1999 році з ініціативи двох видатних учених і суспільно-політичних діячів Росії та США - академіка Дмитра Лихачова та директора Бібліотеки Конгресу США дроктора Джеймса Біллінгтона. У 2003 році програму поширили на Україну. Вона покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

Програма «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США. 

Фото: «Подробности»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY