detector.media
11.03.2016 16:01
Найбільше балів під час восьмого пітчингу набрали проекти «Кіборги», «Донбас», «Джура-Королевич», «Гав-Рик»
Найбільше балів під час восьмого пітчингу набрали проекти «Кіборги», «Донбас»,  «Джура-Королевич», «Гав-Рик»
На сайті Державного агентства України з питань кіно опубліковано підсумковий протокол другого етапу восьмого конкурсу.

У переліку – учасники конкурсного відбору кінопроектів, що претендують на участь у програмі виробництва та розповсюдження національних фільмів 2016-2017 рр. 35 із них рекомендовано для здобуття державного фінансування.

Найбільше балів – 42 – здобув проект ігрового фільму «Кіборги» за участі кінорежисера Ахтема Сеітаблаєва та продакшна «Ідас-фільм».

Як ідеться в огляді Олесі Анастасьєвої, це історія про захисників Донецького аеропорту. Фільм створюється на основі реальних подій. В Києві для локації розглядаються приміщення кількох заводів, також в Україні автор проекту зніматиме й летовище.

Загальний бюджет проекту «Кіборги – майже 48 мільйонів гривень, у Держкіно автори просять половину цієї суми. Нагадаємо, автором сценарію майбутньої стрічки є драматург Наталка Ворожбит. Проект підтримали група каналів «1+1», Міністерство оборони, Міністерство інформаційної політики. Епізодичні ролі у фільмі виконають актори, які брали участь у захисті Донецького аеропорту. Також їх залучать до проекту як експертів.

«Донбас», що набрав 40,88 бали, – майбутня ігрова стрічка Сергія Лозниці про «сірі зони». Виробником виступає «Артхаус-Трафік». За задумом режисера, стрічка має розпочатися з епізоду, в якому Ірма Крат виливає помиї на голову мера Ніжина.

«Джура-Королевич» (41,71 бали) – героїчне фентезі і сучасна казка про лицарів. Режисером виступить Віктор Придувалов. Виробник - «Євромедіа Компані».

«Гав-Рик» компанії «Пронто Фільм» – історія про уявного друга, що є витвором дитячої фантазії. Режисером є Анатолій Матешко.

Повністю з протоколом можна ознайомитися тут. Докладно про пітчинг читайте у матеріалах Восьмий пітчинг Держкіно: «Кіборги», «Танк» і «Близнюки» (частина перша) та Восьмий пітчинг Держкіно: Матешко, Придувалов, Даруга (частина друга).

Конкурси проходили з 23 по 26 лютого в Києві.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY