detector.media
11.03.2016 13:36
З початку року зафіксовано 31 випадок порушення прав журналістів
З початку року зафіксовано 31 випадок порушення прав журналістів
За два місяці (січень-лютий) поточного року Інститут масової інформації (ІМІ) зафіксував 31 випадок порушення прав журналістів на неокупованій території України.

З окупованими Кримом (7) та територіями Донецької і Луганської областей (2) ця кількість зросла до 40 випадків. Такі дані подає моніторинг Інституту масової інформації «Барометр свободи слова», повідомляє сайт ІМІ.

У трійку лідерів категорій, які порушували, стали «перешкоджання законній журналістській діяльності» - 11 випадків, погрози та залякування - 8 і 5 випадків побиття та нападів на журналістів.

Також слід зазначити, що в окупованому Криму продовжується тиск з боку правоохоронних та силових структур Росії на журналістів. Українським журналістам забороняють в’їзд на територію півострова, безпідставно затримуються, блокується доступ до сайтів проукраїнського спрямування.

Територіально найбільше порушень свободи слова сталося у Києві - за два місяці ІМІ зафіксував 11 випадків, в інших областях країни сталося по два або по одному випадку.

Найчастіше права журналістів на професію порушують невідомі - 11 випадків та цивільні - 9 випадків. Крім того, три випадки порушень зафіксовано з боку місцевої влади.

У лютому в Україні основними порушеннями прав журналістів стали випадки перешкоджання – 6 (у січні – 5) та погрози і залякування – 5 (у січні – 3).

У січні в Україні основними порушеннями прав журналістів були випадки перешкоджання – 5 та побиття і напади на журналістів – 4.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY