detector.media
11.03.2016 12:14
Влітку розпочнуться зйомки фільму за романом Сергія Жадана «Ворошиловград»
Влітку розпочнуться зйомки фільму за романом Сергія Жадана «Ворошиловград»
В Україні стартувала робота над екранізацією «Ворошиловграда» Сергія Жадана – кращого українського роману десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна. Зйомки фільму почнуться влітку.

Про це повідомляє vogue.ua.

В команді майбутнього фільму - режисер Ярослав Лодигін, співзасновник і ведучий «Радіо Аристократи»; автор роману Сергій Жадан; драматург і сценарист Наталія Ворожбит; продюсер Володимир Яценко.

Як повідомляє видання, в фільму вже є швейцарський продюсер, частину коштів команда планує зібрати на краундфандінгових платформах Kickstarter і «Спільнокошт». Початок зйомок запланований на літо 2016 року.

Для радіоведучого, а за освітою історика Ярослава Лодигіна «Ворошиловград» стане повнометражним дебютом - до цього він як режисер зняв кілька короткометражних фільмів.

Режисер фільму описує жанр майбутньої роботи як «інтерн» (за аналогією з «вестерн»), і обіцяє сонячний, іронічний фільм, який «зможе торкнутися кожного глядача практичною інструкцією про те, як захищати свою власність, а також несподіваною красою Донбасу». За його словами, «Ворошиловград» також буде цікавий і для міжнародної публіки - адже багато в чому роман Сергія Жадана пояснює причини війни на Сході. Ярослав Лодигін також обіцяє, що в фільмі будуть експерименти з музикою - сучасної незалежною, а також з творами Сергія Прокоф'єва, який народився на Донбасі.

Сергій Жадан випустив «Ворошиловград» в 2010 році. Роман перекладений на польську, французьку, російську та німецьку мови, отримав кілька великих літературних премій, нещодавно був виданий в США. Автор присвятив роман рідному Луганську (з 1935 по 1990 рік місто називалося Ворошиловградом), і, за його власним визнанням, розповів про країну, в якій живе. Головний герой роману - молодий хлопець, який змушений повернутися в рідне містечко на Луганщині, щоб захистити бізнес брата від рейдерських захоплень.

Нагадаємо, 10 березня Кривому Розі відбулося розбиття «тарілки» з нагоди початку зйомок повнометражного художнього фільму «Червоний» за однойменним романом українського журналіста та письменника Андрія Кокотюхи, режисером-постановником якого виступить Заза Буадзе. Фільм «Червоний» знімається студією «ІнсайтМедіа продюсерський центр» у співпраці з Одеською кіностудією та литовською компанією ARTBOX за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У лютому стало відомо, що канал «1+1» розпочинає виробництво 4-серійної історичної драми «Залишенець. Чорний ворон» за мотивами однойменного роману українського письменника Василя Шкляра.

До цього компанія «1+1» продакшн» завершила зйомки 4-серійної україномовної історичної драми «Століття Якова» за мотивами однойменного роману українського письменника Володимира Лиса, лауреата премії «Коронація слова».

Фото: radio24.uа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY