detector.media
11.03.2016 11:47
У Росії місяць розглядатимуть запит про повернення в Україну Сенцова, Солошенка, Кольченка і Афанасьєва
У Росії місяць розглядатимуть запит про повернення в Україну Сенцова, Солошенка, Кольченка і Афанасьєва
Російський Мін'юст протягом місяця відповість Україні на запит про передачу засуджених в Росії українських громадян Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка.

Про це повідомляє «Эхо Москвы» з посиланням на прес-службу відомства.

Звернення від Міністерства юстиції України надійшло сьогодні по факсимільному зв'язку. Термін розгляду документів становить 30 днів - уточнили в прес-службі.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України надіслало російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. Про це на засіданні уряду 10 березня повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Мін’юст України зажадав від Москви виконання конвенції про передачу засуджених, відзначаючи, що вони знаходяться у важкому стані, для деяких існує загроза життю. Так, у Геннадія Афанасьєва серйозне зараження крові, йому необхідна медична допомога. Однак зараз, поки їх етапують в колонії, ні родичі, ні адвокати не знають, де вони знаходяться.

Водночас прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства закордонних справ України з проханням «підключитися до цієї справи, щоби західні партнери підтримали запит української сторони».

На фото -  Олег Сенцов

Фото: ТАСС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY