detector.media
10.03.2016 10:27
«Українське радіо» почало мовити в FM-діапазоні в Чернівцях і області
«Українське радіо» почало мовити в FM-діапазоні в Чернівцях і області
Концерн РРТ увів в експлуатацію на РТПС Чернівці радіомовний FM-передавач потужністю 0,25 кВт. Завдяки цьому 4 березня у регіоні на частоті 91,8 МГц розпочала мовлення Перша програма загальнонаціональної мережі «Українського радіо» (УР-1).

Про це повідомляє сайт Концерну РРТ.

Введення в дію передавача здійснено у відповідності до ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«Тепер програми Першої програми "Українського радіо" (УР-1) та Чернівецької ОДТРК можна почути на територіях міста Чернівців, Заставнівського, Кіцманського та прикордонних Горцаївського, Глибоцького, Новоселицького, Сторожинецького районів Чернівецької області. Це не лише зміцнить інформаційну безпеку України в прикордонному регіоні, а й є значимим кроком у розбудові мережі "Українського радіо"», - зазначив у Facebook голова Нацради Юрій Артеменко.

Нагадаємо, заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що охопити українським мовленням тимчасово окуповані території Донбасу можливо лише у середньохвильовому радіодіапазоні за допомогою потужних передавачів. Великі агломерації, такі як Донецьк й Луганськ, можливо, за її словами, покрити українським телерадіомовленням тільки з побудованих біля цих міст високих телевеж.

Фото: ukrtvr.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY