detector.media
09.03.2016 13:57
Суд анулював одну з ліцензій каналу ТВі – щодо іншої ліцензії тривають оскарження
Суд анулював одну з ліцензій каналу ТВі – щодо іншої ліцензії тривають оскарження
Окружний адміністративний суд Києва за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення анулював ліцензію ТОВ «ТРК "ТелеРадіоСвіт"» (телеканал ТВі).

Відповідну постанову суд ухвалив 29 лютого 2016 року, задовольнивши адміністративний позов Нацради.

Ліцензія ТОВ «ТРК "ТелеРадіоСвіт"» давала право каналу з логотипом ТВі мовити на ефірних аналогових п’яти частотах у Криму, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Нацрада звернулася до суду для розгляду питання про анулювання ліцензій телеканалу ТВі у 2015 році. Причина - відсутність мовлення та ігнорування телеканалом вимог відновити мовлення після застосованих до нього санкцій попередження та штрафу.

У каналу ТВі є ще супутникова ліцензія, якою володіє інша юридична особа каналу - ТОВ «Інфо24». Нацрада подала до суду ще один позов про анулювання цієї ліцензії. Але 19 січня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив провадження у цій справі через зустрічні позови каналу ТВі (ТОВ «Інфо24») про визнання протиправними та скасування рішень Нацради про санкції. Позови каналу ТВі судом ще розглядаються.

Нагадаємо,  телеканал ТВі припинив мовлення з 23 березня 2015 року «у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні». Із 27 квітня ТВі відновив мовлення, але в другій половині червня минулого року знову припинив роботу.

За відсутність мовлення ТВі Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 9 квітня оголошувала ТОВ «Інфо24» і ТОВ «ТРК “Телерадіосвіт”» по попередженню, а 13 серпня і 20 серпня застосувала до обох компаній санкції «стягнення штрафу».

26 жовтня 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду щодо анулювання супутникової та ефірної ліцензій телеканалу ТВі, якими володіють ТОВ «Інфо24» (супутникова ліцензія) і ТОВ «Телерадіокомпанія “Телерадіосвіт”» (ліцензія на ефірне аналогове мовлення на п’яти частотах у Криму, Івано-Франківській та Чернівецькій областях).

Водночас у низки працівників каналу залишились претензії до свого роботодавця щодо невиплати заборгованості по зарплаті. Голосіївським райвідділом міліції щодо телеканалу ТВі відкрито кримінальне провадження за ст.172 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю), ст.175 КК України (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат). В Голосіївському районному суді міста Києва розпочався розгляд позову Незалежної медіапрофспілки України до ТОВ «Інфо24» щодо стягнення заборгованості.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY