detector.media
04.03.2016 13:55
Рівень споживання російських медіа на сході України впав до 16% – представник USAID
Рівень споживання російських медіа на сході України впав до 16% – представник USAID
Рівень споживання російських медіа на сході України впав до 16%, про що свідчать нещодавні опитування мешканців підконтрольних українській владі східних територій.

Такі дані повідомив представник Агентства США з міжнародного розвитку USAID/OTI в Україні Орен Мьорфі на конференції «Стратегія мовлення для Донбасу», яка розпочалася 4 березня в місті Краматорську Донецької області.

«Потреба якісної інформації на Донбасі гостра, як ніколи. Наші нещодавні опитування мешканців східних територій показують, що рівень споживання російських медіа впав до 16%. Важливо, щоб українські медіа заповнили звільнену інформаційну нішу. При цьому важливе розуміння смаків аудиторії - запитів на контент і на платформи», - сказав пан Мьорфі.

Водночас голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає наведені дані занадто оптимістичними та припускає, що рівень споживання російських медіа на Донбасі вищий.

Радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець не вбачає загрози в тому, що люди дивляться російське телебачення, адже на підконтрольних українській владі територіях вони дивляться як українське, так і російське ТБ. «Я й сам дивлюся російське телебачення, щоб знати погляди наших опонентів», - зауважив він.

Набагато важливішою, на думку пана Бригинця, є довіра громадян до ЗМІ – а вони не довіряють ані російським, ані українським телеканалам. «Люди кажуть: “Ми не віримо росіянами, бо всі їхні канали говорять однаково, і ми не віримо українським телеканалам, бо в кожного з них своя правда”. Пан Бригинець вважає визначальним для довіри, щоб українські медіа навчилися не виконувати замовлення своїх власників, а доносити об’єктивну інформацію.

На фото - Орен Мьорфі з перекладачкою. Фото Незалежної асоціації телерадіомовників

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY