detector.media
03.03.2016 15:27
НМПУ закликає допомогти Марії Варфоломеєвій, яка понад рік була в полоні «ЛНР» (банківські реквізити)
НМПУ закликає допомогти Марії Варфоломеєвій, яка понад рік була в полоні «ЛНР» (банківські реквізити)
Голова Незалежної медіа профспілки України (НМПУ) Юрій Луканов повідомив, що профспілка виділить матеріальну допомогу звільненій сьогодні, 3 березня, з полону «ЛНР» журналістці Марії Варфоломеєвій, і закликав колег надати їй всіляку можливу підтримку.

Про це йдеться у його зверненні до журналістів.

«Сьогодні з полону проросійських сепаратистів звільнили журналістку Марію Варфоломеєву. Вона просиділа "на підвалі" понад рік. Зараз її перевозять до Києва. Складність її ситуації полягає в тому, що вона не має в столиці родичів, які могли б їй допомогти, у неї нема житла. Зрозуміло, що вона має пройти курс реабілітації», - повідомив Юрій Луканов.

 За його словами, НМПУ виділить журналістці матеріальну допомогу.

«Але думаю, що цього буде замало. Звертаюся до вас із закликом допомогти Марії у цій складній ситуації, щоб вона змогла відновитися та повернутися до професії», - закликав він.

Кошти для допомоги Марії Варфоломеєвій можна надіслати на рахунок ВПС НМПУ (допоки вона не відкриє власний рахунок у банку):

Організація-одержувач ВПС «Незалежна медіа-профспілка України»

Поточний рахунок: 26001500047496

Ідентифікаційний код (ЄДРПОУ): 33400078

МФО: 300614

Банк: ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК»

Призначення платежу:  Благодійний внесок для допомоги постраждалим журналістам (для Марії Варфоломеєвої) від ___ (вкажіть Ваше прізвище, ім’я) 

Нагадаємо, сьогодні, 3 березня, Президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення з полону «ЛНР» луганської журналістки Марії Варфоломеєвої.

Марію Варфоломєєву обміняли на двох осіб - цивільну Ольгу Литовченко й військового, громадянина РФ Івана Горбунова. Одразу після звільнення журналістки їй зателефонував Петро Порошенко та запросив у Київ.

У полоні бойовиків «ЛНР» луганська журналістка Марія Варфоломєєва перебувала більше року. 9 січня 2015 року її затримали  бойовики «ЛНР» під час фотографування житлових будинків на одній з вулиць Луганська. Зі слів журналістки, вона робила фотозйомку для одного з харківських видань. Згодом стало відомо, що бойовики висунули їй звинувачення в «коригуванні артилерійського вогню», за що їй загрожує 15 років «ув'язнення».

До окупації Луганська Марія Варфоломеєва працювала в місцевому виданні «Свободный репортер», яке припинило існування після початку бойових дій. Редактор «Свободного репортера» Анна Руденко неодноразово підтверджувала факт співпраці пані Варфоломєєвої з виданням. Також журналістка співпрацювала з інтернет-виданням «Восток-медиа» та була фіксеркою для центральних телеканалів.

26 лютого 2016 року Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила  про позитивні зрушення у перемовинах щодо першочергового звільнення з полону «ДНР»-«ЛНР» жінок і важкохворих.

Того ж дня звільнені з полону українці розповіли про поганий стан здоров’я журналістки Марії Варфоломеєвої.

Фото: Facebook Ірини Геращенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY