detector.media
02.03.2016 17:18
«Інтер» покаже документальний фільм «50 років без Ахматової»
«Інтер» покаже документальний фільм «50 років без Ахматової»
У неділю, 6 березня, на телеканалі «Інтер» відбудеться прем'єра документального фільму власного виробництва «50 років без Ахматової». Стрічка вийде в ефірі о 22.30.

Про це йдеться у новинах на сайті телеканалу.

Нова стрічка розповідає про маловивчений період життя Анни Ахматової - роки, проведені нею в Києві.

«Кінець ХІХ, початок ХХ століття. Ще ніщо не віщує трагічних подій ні в країні, ні в особистому житті самої Ахматової. Ще не відчувається загроза Першої світової війни. Якою була Анна, коли жила у Києві, і яким був Київ того часу? Які доленосні зустрічі, події відбувалися у житті генія Срібного століття і в житті міста? Про це у фільмі розкажуть ведучі "Інтера" Андрій Данілевич, Андрій Доманський та Роман Кадємін. А Жанна Тихонова, Анастасія Даугулє та Ірина Юсупова прочитають вірші Анни Ахматової», - анонсує телеканал.

У фільмі прозвучить унікальний запис - голос самої Анни Ахматової, яка читає власний вірш. Запис було зроблено напередодні її смерті.

Генеральний продюсер фільму - Ганна Безлюдна, головний редактор - Антон Нікітін. Режисер - Олексій Лябах. Сценарист - Наталя Ковальова.

«"50 років без Ахматової" - це не просто фільм про поета. Це фільм про особистість, і про те, як люди подібного масштабу приймають рішення. Анна Ахматова народилася у цій країні. І після трагічних подій (перша світова, революція) у неї було чимало можливостей залишити Батьківщину. Якби вона поїхала, то все одно була б великим поетом, але навряд чи стала б тією Ахматовою, яка зараз має для нас таке значення. Не було б "Реквієму" та інших творів. Ми б багато чого втратили. Мені здається, це дуже важливо зрозуміти всім дорослим людям, що живуть сьогодні у нашій країні. Кожна людина, подивившись цей фільм, зможе задуматися про себе. Про свої вчинки і рішення. Звичайно, Ахматова - це недосяжний приклад для наслідування, але все ж таки вона є. Все ж таки є зірка, до якої можна прагнути», - заявила керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна.

Нагадаємо, 7 лютого телеканал «Інтер» показав прем'єру документального фільму власного виробництва «Олег Антонов - людина неба». Картина присвячена 110-річчю від дня народження авіаконструктора Олега Антонова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY