detector.media
02.03.2016 11:08
Український канал іномовлення UATV з’явився в кабельній мережі Польщі
Український канал іномовлення UATV з’явився в кабельній мережі Польщі
25 лютого український телеканал іномовлення UATV Мультимедійної платформи іномовлення України розпочав трансляцію в кабельній мережі Польщі Vectra S.A.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства інформаційної політики України.

Телеканал UATV включено в усі пакети цифрового телебачення компанії VectraS.A., яка є другим за величиною кабельним оператором Польщі.

За даними Польської палати електронних комунікацій PIKE, Vectra за результатами 2014 року займала майже 20% ринку телекомунікацій Польщі, а абонентами цифрової телевізійної мережі, в яку включено UATV, є 612 566 домогосподарств.

Нагадаємо, запуск Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) відбувся 1 жовтня 2015 року. МПІУ сформована на базі державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"». Система іномовлення включає національне інформаційне агентство «Укрінформ» і Мультимедійну платформу іномовлення України, що створена на базі ДТРК «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”».

8 грудня 2015 року Верховна Рада в другому читанні та в цілому ухвалила закон «Про систему іномовлення України». За відповідний законопроект № 2334а, внесений Кабінетом Міністрів України, проголосували 282 народних депутатів. Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 856-VIII «Про систему іномовлення України» 28 грудня минулого року.

У рамках Мультимедійної платформи іномовлення України замість супутникового телеканалу «УТР» в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в інтернеті на власному каналі в YouTube.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY