detector.media
01.03.2016 16:48
Яценюк заборонив держслужбовцям критикувати владу і повідомляти будь-що про свою діяльність
Яценюк заборонив держслужбовцям критикувати владу і повідомляти будь-що про свою діяльність
11 лютого Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав поставнову №65 «Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців», що розповсюджується також на керівників державних підприємств, яка містить вимоги відмови від критики влади і нерозповсюдження інформації про діяльність держслужбовців.

Текст постанови із додатками опублікований на «Урядовому порталі».

Як йдеться у поясненнях до постанови, стандарти етичної поведінки держслужбовців вводяться «для відновлення громадської довіри до діяльності державних органів, їх посадових осіб». Зазначено також, що у розробці таких правил враховано «прогресивний і успішний досвід країн-членів ЄС».

«За основу акта взято запроваджену в Республіці Польща модель гарантування максимальної прозорості діяльності державних органів. Прийняття акта започатковує єдині обов'язкові вимоги до стандартів етичної поведінки, доброчесності у діяльності державних службовців, а також сприятиме недопущенню тиску з боку представників бізнесу чи політичних сил на посадовців державних органів», - зазначає «Урядовий портал».

У пункті 4 розділу «Доброчесність» вказано на вимогу «нерозголошення та невикористання інформації, що стала відома у зв’язку з виконанням державним службовцем своїх обов’язків, у тому числі після припинення державної служби, крім випадків, установлених законом».

У пункті 2 розділу «Лояльність» вимагається від держслужбовців утримуватись від будь-яких проявів публічної критики діяльності державних органів, їх посадових осіб. 

Нагадаємо, Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оприлюднив підготовлену Місією Європейського парламенту (ЄП) доповідь і дорожню карту реформування українського парламенту, серед рекомендацій яких вказано на необхідність запровадження закритого для ЗМІ режиму засідань Погоджувальної Ради.

Фото: zib.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY