detector.media
01.03.2016 11:01
До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування
До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування
Мінюст зареєстрував розроблений Держкомтелерадіо Порядок формування переліку комунальних і державних друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі. До 1 липня відомство сформує пул таких ЗМІ.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держкомтелерадіо.

До переліку, який формує Держкомтелерадіо, включатимуться друковані засоби масової інформації та редакції, засновниками або співзасновниками яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування. Підставою для включення до Переліку є клопотання такого друкованого засобу масової інформації та редакції, поданого в строк до 1 липня 2016 року. До клопотання має додаватися пакет документів, список яких надано у Порядку.

Відповідно до Порядку Держкомтелерадіо у десятиденний строк з дня отримання клопотання та доданих до нього документів повідомляє друкований засіб масової інформації та редакцію про включення до Переліку або відмову у включенні. Причиною відмови можуть бути відсутність у складі засновників ЗМІ органу державної влади, виявлені невідповідності у клопотанні та (або) у доданих до нього документах тощо.

Усунувши виявлені невідповідності, друкований засіб масової інформації та редакція мають право повторно звернутись до Держкомтелерадіо із відповідним клопотанням.

Після закінчення строку прийому клопотань 1 липня 2016 року Держкомтелерадіо в порядку, встановленому законодавством, внесе на затвердження Кабінету міністрів України проект акта про затвердження Переліку.

З повним текстом Порядку формування переліку друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада 2015 року.  21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) заявила про необхідність кримінальної відповідальності посадовців, які, порушуючи законодавство про реформування друкованих ЗМІ, ініціюють ліквідацію газет, намагаються відібрати у редакцій майно та приміщення чи звільнити редакторів. Про це йдеться у зверненні до Міністерства внутрішніх справ та лідерів політичних сил, яке було ухвалене пленумом Спілки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY