detector.media
29.02.2016 17:30
Інститут масової інформації відкрив Школу місцевого журналіста
Інститут масової інформації відкрив Школу місцевого журналіста
Інститут масової інформації (ІМІ) започатковує Школу місцевого журналіста. Перший набір для журналістів з Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Донецької та Луганської областей у Школу триватиме з 1 по 5 березня.

Про це йдеться на сайті ІМІ.

Всього у першому наборі для навчання у Школі місцевого журналіста буде відібрано дві групи по 20 учасників.

Навчання відбуватиметься в Києві, перша група пройде тренінг 11-13 березня, друга – 18-20 березня.

Програма складається із двох навчальних сесій. Перша сесія тривалістю три дні стосуватиметься питань організації роботи органів місцевого самоврядування, повноваженням місцевих рад, роботі комунальних підприємств, доступу до інформації та журналістським стандартам у практиці висвітлення роботи органів місцевого самоврядування.

Учасники, які впораються з домашніми завданнями після першої сесії, зможуть взяти участь у конкурсі на кращий матеріал про органи місцевого самоврядування.

Друга сесія триватиме три дні й буде присвячена питанням формування місцевих бюджетів та виявленню корупційних схем. До другої сесії запросять кращих учасників першої сесії.

Відбір учасників Школи місцевого журналіста здійснюватиме конкурсна комісія на основі заповнених онлайн-анкет за такими основними критеріями: вмотивованість, сфера зацікавлення, тема минулих журналістських матеріалів, рекомендації від головних редакторів, досвід роботи у ЗМІ.

Охочі взяти участь мають заповнити анкету тут. Дедлайн – 5 березня.

Учасникам з інших міст організатори компенсують витрати на проїзд (за наявності оригіналів проїзних документів), а також готель та харчування у Києві.

Школа місцевого журналіста реалізовується  Інститутом масової інформації рамках консультаційно-навчального проекту «Будуємо мости заради реформ і довіри», який підтримує уряд Великої Британії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY