detector.media
29.02.2016 13:51
«1+1» судитиметься з Держкіно через заборону серіалу «Кухня»
«1+1» судитиметься з Держкіно через заборону серіалу «Кухня»
Телеканал «1+1» звинувачує голову Держкіно Пилипа Іллєнка у подвійних стандартах і заявляє, що буде у суді відстоювати свої право на показ російського серіалу «Кухня».

Про це йдеться у сюжеті ТСН і повідомленні tsn.ua.

Телеканал повідомив, що Держкіно скасувало дозвіл на показ всіх сезонів російського комедійного серіалу «Кухня» на підставі того, що в одній із серій п'ятого сезону з'являється чоловік співачки Валерії Йосип Пригожин, який внесений до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці.

«Парадокс у тому, що з'являється цей чоловік лише в одному епізоді однієї серії, яку телеканал 1+1 навіть не купував. Тобто, серіал заборонили на підставі того, що глядач у будь-якому випадку побачити не зміг би», - заявляє телеканал.

Голова Держкіно у коментарі начебто послався на те, що експерти не мали змоги переглядати весь серіал. «Серіал – він довгий. І в прокаті зазначена одна назва», - цитує ТСН Пилипа Іллєнка.

«Натомість у прокатних посвідченнях серіал чітко розділений на сезони. І Держкіно могло спокійно заборонити лише окрему серію одного з сезонів», - зазначає «1+1».

Телеканал також стверджує, що Держкіно невиправдано видало дозвіл на прокат серіалу Film.ua «Син батька народів», у якому показуються співробітники НКВС. Мовник також звертає увагу, що деякі учасники ринку вдавалися до фальсифікацій року виробництва фільмів, аби уникнути заборони на показ.

Телеканал 1+1 вирішив у суді відстоювати своє право на показ серіалу. Крім того керівництво «1+1» закликає до громадської дискусії щодо заборони прокату фільмів і серіалів через те, що «непродумані дії влади можуть залишити глядачів без улюблених фільмів».

Нагадаємо, 19 лютого голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив про анулювання прокатних посвідчень ще 21-ї російської стрічки. Рішення прийняте на підставі того, що творці цих фільмів і серіалів внесені Міністерством культури України до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Він також опублікував список фільмів, на які анульовані прокатні посвідчення та скасована державна реєстрація, серед яких – і серіал «Кухня».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY