detector.media
29.02.2016 11:05
Борис Давиденко очолить VoxUkraine
Борис Давиденко очолить VoxUkraine
Колишній шеф-редактор відділу «Бізнес» порталу Ліга.net Борис Давиденко з 1 березня буде працювати головним редактором інтернет-видання VoxUkraine.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Як повідомляє Борис Давиденко, він також очолить громадську організацію VoxUkraine.

«Із завтрашнього дня я працюю в VoxUkraine. Як головний редактор однойменного сайту буду допомагати неймовірно розумним і порядним людям доносити їх думки до якомога більшої кількості людей. А як глава правління NGO VoxUkraine - буду робити все можливе, щоб платформа росла і розвивалася», - написав він.

«VoxUkraine - незалежна і незаангажована аналітична платформа, яку заснувала і очолює команда досвідчених і висококваліфікованих економістів і юристів, що працюють в Україні та за кордоном», - йдеться у розділі «Про нас» інтернет-видання.

«Метою VoxUkraine є підтримка економічних реформ в країні через просування заснованого на дослідженнях аналізу економічної політики, незалежну оцінку економічних перетворень, здійснення моніторингу та інтеграції України в глобальну мережу економістів і політичних лідерів. Напрацювання наших авторів публікуються в The New York Times, The Washington Post, Financial Times і всіх провідних виданнях України», - повідомляє видання.

У своєму повідомленні про призначення головним редактором Борис Давиденко написав, що Україні не вистачає знань або неангажованої експертизи.

«Імовірність, що невелика кількість професіоналів в маленькій економіці виявиться якимось чином пов'язано з компанією/фондом/грантом великого бізнесу, є дуже високо. Про носіїв знання з політики - зовсім мовчу. У підсумку маємо кризу довіри і компетенції. У такій ситуації дуже важливі точки опори - люди, організації, інститути з бездоганною репутацією і високою якістю експертизи, які можуть назвати чорне чорним, а біле білим і це не викличе відторгнення (суперечки, дискусія - будь ласка).

Революція дала неймовірний поштовх новим «центрам довіри» - організаціям громадянського суспільства. Їм вірить більшість, до них змушена сильно прислухатися влада. Простіше кажучи, сьогодні вони агенти змін. Мені пощастило: я знайшов «агентів», які можуть не тільки назвати чорне чорним, але ще і вміють знаходити цей колір під численними шарами іншої фарби», - написав він.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Борис Давиденко залишає посаду шеф-редактора відділу «Бізнес» порталу Ліга.net. Обов'язки шеф-редактора відділу «Бізнес» тимчасово перебрав на себе шеф-редактор Ліга.net Олег Іванцов

Борис Давиденко став керівником відділу «Бізнес» на Ліга.net у квітні 2014 року. До цього він працював у виданні «Forbes Украина» під керівництвом головного редактора Володимира Федоріна. Після того, як Володимир Федорін залишив посаду у зв’язку із продажем Сергію Курченку медіахолдингу UMH Group , який видавав журнал, Борис Давиденко очолив друковану версію видання. В листопаді 2013 він також залишив журнал разом із частиною редакції на знак протесту проти цензури з боку нового власника холдингу. 

Фото: Ліга.net 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY