detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
29.02.2016 07:51
«Оскар – 2016»: найкращою стала стрічка «У центрі уваги»
«Оскар – 2016»: найкращою стала стрічка «У центрі уваги»

Сьогодні, у ніч із 28 на 29 лютого, в Лос-Анджелесі в Dolby Theatre відбулася 88-ма церемонія вручення премії «Оскар»

Найкращим фільмом року Американська кіноакадемія назвала драму Тома МакКарті «У центрі уваги». У стрічці, заснованій на реальних подіях, ідеться про журналістське розслідування одного з найгучніших секс-скандалів за історію США. Кореспонденти бостонської газети розкривають випадки педофілії, у яких звинувачуються представники церкви. 

Режисером року визнано Алехандро Гонсалеса Іньярріту. Його фільм «Легенда Г’ю Гласса» був представлений у 12 номінаціях. Іньярріту другий рік поспіль перемагає у своїй номінації, минулого року він отримав нагороду від Американської кіноакадемії за  «Бьордмена». У цілому, це четверта статуетка мексиканця.

Леонардо ДіКапріо отримав «Оскар» за роль мисливця, що вижив у екстримальних умовах, у стрічці «Легенда Г’ю Гласса». Нагорода для ДіКапріо - найголовніша інтрига цьогорічної премії. Це п’ята номінація для 41-річного актора (не враховуючи номінації за продюсування) і перша перемога. 

Актрисою року стала Брі Ларсон. Її відзначено за роль у соціальній драмі «Кімната». Це перша номінація для 26-річної акторки. 

Шість із десяти можливих золотих статуеток отримав тріумфатор цьогорічної премії «Оскар» - постапокаліптичний екшн «Шалений Макс: Дорога гніву» Джорджа Міллера - за костюми, декорації, грим і зачіски, монтаж, зведення звуку та монтаж звуку. 

«Детектор медіа» провів пряму текстову трансляцію премії «Оскар – 2016». До вашої уваги повний перелік переможців (по порядку оголошення):

Найкращий оригінальний сценарій: 

Адаптований сценарій:

Акторка другого плану:

Найкращий дизайн костюмів:

Дизайн декорацій:

Грим і зачіски:

Операторська робота:

Монтаж:

Монтаж звуку:

Зведення звуку:

Візуальні ефекти:

Короткометражний мультфільм:

Повнометражний мультфільм:

Найкращий актор другого плану:

Короткометражний документальний фільм:

Повнометражний документальний фільм:

Короткометражний ігровий фільм:

Найкращий фільм іноземною мовою:

Найкраща пісня:

Саундтрек:

Найкращий режисер:

Найкраща акторка:

Найкращий актор:

Найкращий фільм:

Спеціальні нагороди за вклад у кінематограф отримали акторка Джина Роулендс, режисер Спайк Лі, акторка та співачка Дебі Реймонд. 

Провів церемонію комедійний актор Кріс Рок.

Нагадаємо, що цього року серед претендентів на «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм» змагався американсько-українсько-британський фільм Євгена Афінеєвського «Зима у вогні» (Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom) про події українського Євромайдану зими 2013-2014 років.

«Детектор медіа» публікував інтерв'ю з британським кінорежисером Азіфом Кападією, чия документальна стрічка «Емі» цього вечора отримала «Оскар».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY