detector.media
25.02.2016 16:17
На сайті Президента з’явилася петиція щодо видворення Ігоря Шувалова з України
На сайті Президента з’явилася петиція щодо видворення Ігоря Шувалова з України
Автор вимагає від Президента України депортації Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

Петиція створена отаманом Хмельницького окремого козацького куреня імені І. Нечая, пенсіонером, членом партії «Народний Рух України» Сергієм Скоробогатим, який вважає, що Ігор Шувалов «промиває мізки» українцям:

«Захистимо українського телеглядача!

Ми всі спостерігаємо за намаганням Кремля зомбувати українців через російські телеканали. Однак, ніхто не звертає увагу на росіян, які працюють на українських телеканалах, особливо в новинах. Громадянин РФ Ігор Шувалов з березня 2014 року займає посаду заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи», що продукує новини для каналу «Інтер». У ЗМІ наявна інформація, що раніше Служба безпеки України винесла застереження Ігорю Шувалову про неприпустимість протиправної поведінки та мала примусово видворити його з України. Не зважаючи на це, Ігор Шувалов вже два роки промиває мізки українцям і ніхто не реагує на це. За цей час росіянин привів на Інтер інших російських медійник, ту ж Марію Столярову, яка обматюкала рідних Небесної Сотні в ефірі Інтера. Вимагаємо депортувати Ігоря Шувалова за межі України», - йдеться в петиції.

Станом на 16:10 25 лютого петицію підписали 77 людей. Для розгляду звернення необхідно 25000 підписів, зібраних протягом 90 днів.

Нагадаємо, 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» випускова редакторка Марія Столярова вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року.

Марія Столярова пояснила «Детектору медіа», що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існує: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Телеканал «Інтер» заявив, що обурений інцидентом, що стався в ефірі програми «Подробности недели» 21 лютого, й нагадав, що випускова редакторка програми Марія Столярова, яка нецензурно висловилася під час прямого ефіру, працює не на каналі «Інтер», а в ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»). Як відомо «НІС» готує для телеканалу випуски новин та інформаційно-аналітичні програми. 24 лютого ведуча «Подробностей» Наталія Білошева ефірі «Інтера» вибачилася за інцидент із нецензурною лайкою Марії Столярової

Марія Столярова також пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». 

Публікації Столярової у Facebook, а також лайка у ефірі стала приводом для її звільнення, та подальшої депортації. СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій. Пані Столярова вже залишила Україну і в коментарі ЗМІ заявила, що зробила це через погрози в соціальних мережах.

Фото: ВідеоТека

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY