detector.media
25.02.2016 13:32
Володимир Тихий знімає стрічку «Бранці-2»
Володимир Тихий знімає стрічку «Бранці-2»
Кінорежисер Володимир Тихий знімає документальну стрічку «Бранці-2». Про це він розповів в інтерв’ю журналісту «Детектора медіа».

«Це буде наступне повнометражне кіно, героями якого також будуть Бубенчик та ВВ-шник, якого шукав Сашко…», - сказав автор стрічки.

Іван Бубенчик – одна з дійових осіб стрічки «Бранці». У цьому фільмі він оповідає про події на Майдані 20-го лютого. Зокрема, про те, як після розстрілу десятків беззбройних Революції Гідності учасників прийняв рішення стріляти у «Беркут».

«[З Іваном Бубенчиком], окрім усього іншого, дуже драматична історія, - розповів Володимир Тихий. - Я більше таких сміливих людей, які беруть на себе відповідальність за подібні вчинки, в нашій країні, не зустрічав. В Україні до цього часу потужний брак відповідальності, починаючи з Президента».

За задумом кінорежисера, головним героєм у «Бранцях» мав бути біолог Сашко, який «реконструює» для себе події Майдану та осмислює їх. Однак після публікації інтерв’ю з Іваном Бубенчиком у виданні Bird in Flight, саме він привернув увагу громадськості.

«І після цього вчинку події розгортаються так, що з Івана, завдяки аматорам-рослідникам [з Bird in Flight], роблять персонажа слешера, маніяка і терориста, - каже Володимир Тихий. - Певно, ми розкажемо про цю ситуацію і про це інтерв’ю у стрічці «Бранці-2». До нього увійдуть кадри, де журналіст Bird in Flight спілкується з Бубенчиком».

Сьогодні, 25 лютого, стрічка «Бранці» виходить у прокат у 16-ти кінотеатрах України. У Києві, Харкові, Львові, Одесі та Житомирі цю документальну стрічку буде представлено на великих екранах поряд з ігровими фільмами. Спеціальні покази пройдуть в Чернігові, Ужгороді, Тернополі і Запоріжжі.

Як розповів у коментарі «Детектору медіа» продюсер фільму Ігор Савиченко, на Європейському кіноринку в рамках «Берлінале», стрічкою «Бранці» зацікавилися телеканали BBC, ORF (Австрія), SVT (Швеція), польський TVP2.

 

Кадр зі стрічки «Бранці». Іван Бубенчик та Сашко

За синопсисом стрічки «Бранці», 20 лютого 2014 року студент-протестувальник Сашко наздоганяє солдата Внутрішніх військ. Беззбройний студент переконує призивника скласти зброю і бере його у полон. Кілька місяців по тому Сашко вирішує розшукати солдата і знайомиться із бійцем-добровольцем Іваном Бубенчиком. Він теж брав участь у подіях Майдану 20-лютого, і оповідає Сашку свою історію.

Інтерв'ю з Володимиром Тихим читайте найближчими днями.

Фото - 86 prokat

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY