detector.media
23.02.2016 17:14
Нацрада розгляне питання про нецензурну лексику в сюжеті «Подробностей недели» про «Небесну сотню»
Нацрада розгляне питання про нецензурну лексику в сюжеті «Подробностей недели» про «Небесну сотню»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення включить до черги денної свого засідання 25 лютого питання про призначення позапланової перевірки телеканалу «Інтер», де також буде розглянуто вихід в програмі «Подробности недели» сюжету про вшанування пам’яті «Небесної сотні» у Києві 21 лютого, у якому з’явився звуковий супровід із нецензурним висловлюванням.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на голову Нацради Юрія Артеменка.

За його словами, раніше на засідання вже було винесено питання про призначення перевірки телеканалу у зв'язку з трансляцією фільму, «в якого є ознаки порушення українського законодавства».

«Я попросив, щоб ми додали до проекту цього рішення і питання щодо сюжету (про Небесну Сотню. – Ред.)», - повідомив Юрій Артеменко.

Нагадаємо, 21 лютого в програмі «Подробности недели» каналу «Інтер» випусковий редактор, громадянка Росії Марія Столярова вимовила фразу із використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року. Марія Столярова пояснила «Детектор медіа», що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існує: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Водночас вона пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». Варто також нагадати, що Марія Столярова називала у 2015 році Рамзана Кадирова найбільшим патріотом Росії, а українців і росіян - одним народом.

 Фото Марії Столярової - Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY