detector.media
23.02.2016 12:08
Нацрада заявляє, що українські провайдери хочуть ретранслювати більше польських телеканалів
Нацрада заявляє, що українські провайдери хочуть ретранслювати більше польських телеканалів
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надіслала голові Крайової Ради з питань радіомовлення і телебачення Республіки Польща Яну Двораку листа з проханням сприяти збільшення мовлення на території України польських каналів.

Про це йдеться на сайті Нацради.

Така ініціатива Нацради обумовлена неодноразовими зверненнями до регуляторного органу провайдерів програмної послуги і дистриб’юторів, які висловлюють бажання  ретранслювати польські телеканали.

Відповідно до чинного законодавства в Україні можуть ретранслюватися лише ті іноземні програми, які за рішенням Нацради внесено до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Нині до цього переліку входять лише чотири польські програми: TV Polonia, ТVP Info, ТVP Historia та ТVP Кultura.

«Зважаючи на значний інтерес українських провайдерів до трансляції польських телеканалів, Національна рада просить Крайову Раду з питань радіомовлення і телебачення Республіки Польщі усебічно сприяти у цьому питанні. Зі свого боку вітчизняний регулятор у разі надходження відповідних звернень якнайшвидше вирішуватиме всі процедурні питання, необхідні для внесення польських телеканалів до зазначеного переліку», - зазначає Нацрада.

Нагадаємо, 11 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, 15 російських нішевих телеканалів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY